2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonPesti Imre: még most is lopják az egészségügyet az ellenzéki önkormányzatokban

Pesti Imre: még most is lopják az egészségügyet az ellenzéki önkormányzatokban


Pesti ImrePesti Imre fideszes országgyűlési képviselő szerint még most is lopják az egészségügyet" az MSZP és az SZDSZ által vezetett önkormányzatokban. A képviselő erről szombaton sajtótájékoztatón beszélt a fővárosban.


Pesti Imre elmondta: a Hospinvesthez köthető üzleti körök "szemet vetettek" a hatvani kórházra, amely egyszer már volt az említett cég tulajdonában, de később visszaadta az intézményt.


Hatvanban a Hospinvest "ágyakat vitt el, orvosok nagy létszámban távoztak, kapacitások csökkentek, és a kórház működése lényegesebben alacsonyabb szintre került" - jelentette ki a politikus.
Az előző kormányzat alatt mintegy 300 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből; az ágazat további fejlesztése ezért csakis összehangolt munkával, a párhuzamosságok elkerülése mellett lehetséges. Ezért is "felháborító az a fajta partizánakció, amely előkészületeit látjuk Hatvanban" - fűzte hozzá a képviselő.


Pesti Imre úgy vélekedett, az egészségügyben az elmúlt években mindenütt, ahol a magántőke működött, romlott az ellátás minősége.
A sajtótájékoztatón jelen volt Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő is, aki elmondta: a hatvani kórházban közel kétmilliárd forintos beruházást terveznek kötvénykibocsátással. Úgy tudja, jelenleg is folyik egy 20 millió forintos informatikai szerződés előkészítése, amelyet a kórház vezetője, aki egyben a régió Hospinvest-vezetője is, egy volt hospinvestes vezetőtársával fog aláírni.


Folyik a baleseti sebészet átprivatizálása is - mondta a képviselő. Információi szerint Hatvanban úgy szerelnek le és visznek el komoly értékű gépeket Gyöngyösre, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat a saját vagyonáról határozatot nem hozott, erről döntés nem született.


"Úgy néz ki, hogy kapkodó, átgondolatlan, nem a gyógyítást segítő gazdálkodás folyik Hatvanban" - hangsúlyozta Szabó Zsolt.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite