2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonPetíciót visznek a miniszterelnöknek a szikszóiak

Petíciót visznek a miniszterelnöknek a szikszóiak


szikszĂłi árvĂ­zPetícióval és ajándéknak szánt kecskével vonul a Parlament elé csütörtökön az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó küldöttsége, tiltakozva, hogy a települést a

 kormány kihagyta azon települések közül, amelyek állami segítséget kapnak az árvíz okozta károk enyhítésére.
Több mint háromszáz szikszói árvízkárosult család aláírásával ellátott petíciót szeretne átadni a parlament főbejáratánál Orbán Viktor miniszterelnöknek az a szikszói árvízkárosultakból álló delegáció, amelyet Szikszó polgármestere Füzesséri József vezet.
A petíció mellett ajándékot, egy kecskét is visznek a küldöttek, jelképéül annak, hogy a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, annak minden hasznával és felelősségével - tudatta az önkormányzat.
A szikszóiak még július 17-én a településen tartott tiltakozó fórumukon az igazságos segítségnyújtásra hívták fel a kormány figyelmét - olvasható az önkormányzat közleményében.
A májusi és a júniusi árvíz után a károsultak nem tudnak önerőből talpra állni, éppen ezért kérték a kormánytól: változtasson azon a döntésén, hogy csak azokat az ingatlantulajdonosokat segítik állami támogatással, akiknek összedőlt a házuk. Nem kapnak segítséget azok, akiknek a kiszáradás után válik lakhatatlanná a házuk, és azoknak az épületeknek a a tulajdonosai sem, amelyek komoly szerkezeti károkat szenvedtek el - írta a szikszói polgármester.
A szikszóiak petícióban azt kérik a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságara a magyar kormány az általa készített ingatlanonkénti károk felmérését, tájékoztassa az ingatlantulajdonosokat a felmérés eredményéről, az egyedi károk ismeretében tulajdonosonként nyújtson segítséget az állam az újjáépítéshez.
Füzesséri József közölte: petíciójukra szeptember 1-ég várják az érdemi választ. Ha ez nem történik meg, akkor a szikszói árvízkárosultak nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni az igazukat.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite