2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
BulvárPink és Jamie Oliver is elbúcsúzott Amy-től

Pink és Jamie Oliver is elbúcsúzott Amy-től


27 évesen, tragikus hirtelenséggel elhunyt Amy Winehouse. Több művész, színész és zenész is megdöbbenésének adott hangot az egyik közösségi portálon.


Amy Winehouse R.I.P


Holtan találták londoni otthonában Amy Winehouse énekesnőt. A 27 esztendős, többszörös Grammy-díjas előadóművész halálhírét szombaton késő délután közölte a brit média, és a Twitter közösségi üzenő portálon is elterjedt, este pedig hivatalosan megerősítette lemezkiadója, az Universal is. A cég közleményében mélységes sajnálkozásának adott hangot "egy ilyen tehetséges zenész és előadóművész hirtelen elvesztése" miatt.


Az énekesnő művésztársai döbbenettel búcsúznak


A fiatal zenész művészsztársai megdöbbenésüknek adtak hangot az egyik közösségi portálon. Többen a Twitteren búcsúztak el Amytől. Jamie Oliver bejegyzésében azt írta, hogy szörnyű veszteség a tehetséges énekesnő elvesztése. John Stamos színész „hálával és tisztelettel búcsúzott", míg Matthew Morrison nagyon szomorú napnak nevezte Amy halálának napját, és közölte, hogy imádkozik a fiatalon elhunyt énekesnő családjáért. Pink rövid üzenetet közölt: "RIP" - írta. Paulo Coelho író pedig az énekesnő egyik dalszövegének idézetével búcsúzott: „Már csak történelem vagyunk, az árnyék eltakar bennünket ... „.


Édesanyjával töltötte az utolsó napját az énekesnő


Az énekesnő a halála előtti napot édesanyjával töltötte, és házának kapujában így búcsúzott tőle: „szeretlek anya". Az anyuka azt mondta a Daily Mirror beszámolója szerint, hogy „Mindig kincsként fogom őrizni ezeket a szavakat, így fogok emlékezni Amyre".


Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a halálát


A rendőrség szombat estig hivatalosan annyit erősített meg, hogy "holtan találtak egy 27 éves nőt" londoni lakásán, de nem cáfolta, hogy Amy Winehouse-ról van szó.


Eddig egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg, de feltételezhetően kábítószer túladagolás végzett Amy Winehouse-al. A brit sajtó is erről ír. A Scotland Yard szóvivőjének első tájékoztatása szerint azonban a halál oka egyelőre nem ismert. Vélhetően vasárnap elkezdődik a boncolás, és az eredmény választ adhat az énekesnő halálának pontos okára is.

 

Amy Winehouse R.I.P01


Sok rajongó virágokkal búcsúzott


Amy Winehouse-t az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán találták meg. A rendőrség az utcát kordonnal lezárta. A kordonon kívül szombat estére több száz rajongó gyűlt össze, sokan virágokat helyeztek el az utca elején.


A soul, a rhythm and blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó Amy Winehouse tehetségét öt Grammy- és három Ivor Novello-díjjal ismerték el. A díva két albumot készített: a Frank 2003-ban, a Back To Black 2006-ban jelent meg. Ez utóbbi album tette őt a nemzetközi showbiz világában is ismertté és elismertté, és ezzel nyerte öt Grammyjét.

 

Amy Winehouse


Amy Jade Winehouse 1983. szeptember 14-én született Londonban. A zenét dzsesszrajongó taxisofőr édesapja, Mitchell szerettette meg vele. Amy Winehouse tízéves korában rapbandát alakított barátaival, tizennégy évesen pedig már saját dalait írta.


Az énekesnőről azonban régóta köztudott volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége is. Többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal. A brit bulvársajtó "közeli ismerősökre" hivatkozva egy ideig azt híresztelte, hogy Winehouse a droghasználat miatt tbc-s lett, de ezt később hivatalosan cáfolták.


A tragikus sorsú énekesnő magánélete is rendkívül zavaros volt. Egykori férje, Blake Fielder-Civil néhány éve - több társával együtt - erősen drogos és alkoholos állapotban összevert egy londoni kocsmárost, majd megvesztegetéssel és fenyegetésekkel megpróbálta rávenni áldozatát, hogy vonja vissza feljelentését. Az eljáró londoni koronabíróság 2008-ban 27 havi szabadságvesztést rótt ki Fielder-Civilre. A meglehetősen súlyos ügyben Amy Winehouse is megjárta a rendőrséget, a szemtanúk megvesztegetési kísérletének gyanújával, de ellene abban az ügyben végül nem emeltek vádat. Egy évvel később azonban igen, mégpedig szintén verekedés címén, a hatóságok szerint ugyanis egy londoni jótékonysági bálon bántalmazta a közönség egyik tagját.


Forrás: MTI - Hírcentrum/HÍR PORT24
Fotó: Koszticsák Szilárd - MTI

 

2011-07-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite