2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonPintér: a rendőröknek tudni kell kezelni az etnikai konfliktusokat

Pintér: a rendőröknek tudni kell kezelni az etnikai konfliktusokat


A kormány választ adott az etnikai feszültségekre, ahol erre szükség volt - mondta a belügyminiszter.

Pintér Sándor001


Pintér Sándor szerint olyan rendőrök kellenek, akik tudják kezelni ezeket a konfliktusokat. Olyan rendőrök képzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat - mondta a belügyminiszter. Budapesten a Nemzetközi Rendészeti Akadémián "Bevált gyakorlati módszerek a multikulturális környezetben végzett rendőri munka terén" címmel kétnapos képzést tartanak.


Az esemény megnyitóján a tárca vezetője kijelentette: a gazdasági válság hatására Magyarországon is "nem várt módon" kiéleződtek az etnikai feszültségek, és erre a helyzetre a kormány jogi és rendőri szempontból is választ adott "azokon a területeken, ahol erre szükség volt".


A belügyminiszter azt mondta, hogy "az egyik legkiélezettebb helyzet Gyöngyöspatán alakult ki". Mint felidézte, a Heves megyei településre Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel együtt látogattak el, s akkor határozták el, hogy az oktatás segítségével is igyekeznek kezelni a problémát.

Ezért szervezték meg a mostani képzést, amelynek keretében az Egyesült Államokon túl Hollandia, Norvégia, Kanada és az Egyesült Királyság is segítséget nyújt Magyarországnak, bemutatva a multikulturális környezetben dolgozó rendőrök jó gyakorlatait - mutatott rá Pintér Sándor.

Közlése szerint az eseményen részt vesznek a rendőröket képző szakközépiskola és főiskola tanárai is, hogy a képzésen szerzett tapasztalataikat a hallgatóknak is átadják, ezáltal ők is felkészültebben kezelhetik majd a hasonló helyzeteket.
Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet szerint Magyarország nincs egyedül az ilyen jellegű problémákkal és a különböző országokból érkező szakértők sokat tanulhatnak egymástól.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite