2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonPintér: június 30-ig újjáépítjük az ajkai térséget

Pintér: június 30-ig újjáépítjük az ajkai térséget


Pintér SándorPintér Sándor belügyminiszter a katasztrófákhoz kapcsolódó kormányhatározatokat nevezte tárcája szempontjából 2010-ben az emberek jövőjét leginkább elősegítő döntéseknek az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában.


Ezek sorában egy új bejelentést is tett: közlése szerint az ajkai vörösiszap-katasztrófában érintett települések helyzete jövő év június 30-ig véglegesen rendeződhet. "Azt gondolom, hogy ezeknél jobb szívvel meghozott kormányhatározatok nincsenek" - mondta a katasztrófákat elszenvedő emberek érdekében hozott döntéseket méltatva a tárcavezető.

"Csak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvizek után több ezer embernek adtuk vissza az életterét, több száz házat építettünk föl, és több száz házat vásároltunk velük közösen" - tette hozzá.


A tárcavezető kiemelte még a vörösiszap-katasztrófa kezelése érdekében hozott kormányhatározatokat is, amelyek kapcsán elmondta: nem szabad elfelejteni, hogy teljes kártérítést kapnak a katasztrófa áldozatai, ha ütemezetten is. Az ajkai vörösiszap-katasztrófában érintett települések és területek helyzete jövő év június végére rendeződhet. A miniszter szerint az említett térségre rá sem lehet majd ismerni. "Június 30-ára újjáépítjük a térséget és pótoljuk az anyagi veszteséget" - tette hozzá.

"Ne felejtsük el, hogy én Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elmondtam, hogy október 31-ig újjáépítünk mindent. És napra pontosan október 31-éig minden meglett" - hívta fel a figyelmet Pintér Sándor.
A jövő feladatairól szólva a miniszter a legnagyobb próbatételnek azt nevezte, hogy a magyar EU-elnökséghez kapcsolódóan a Belügyminisztériumnak mintegy 180 nap alatt kétszázhatvan hivatalos rendezvényt kell biztosítania. "A szellemi tőkénk megvan a lebonyolításhoz, remélem, a felszereltségünk is meglesz hozzá" - mondta a miniszter.


Pintér Sándor szerint sok jelentős törvénymódosítást hajtottak végre a kormányváltás óta. Ezek sorában kiemelten említette a szabálysértéseket érintő változtatást, amely kivette a jegyzők hatásköréből ezek nyomozását és elbírálását. Mára nem lehet következmények nélkül 20 ezer forint érték alatt lopni. Az eredmények pedig már nemcsak a kistérségi területeken, hanem a nagyvárosokban is érzékelhetőek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite