2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonPintér: nem jelentős a gyermekprostitúció

Pintér: nem jelentős a gyermekprostitúció


Pintér SándorA belügyminiszter szerint a legutóbbi öt év statisztikai adatai és a tapasztalatok nem indokolják a rendőrségen külön gyermekprostitúció ellenes akciócsoportok létrehozását.


Ékes Ilona törvénymódosítást és egy rendőrségen belüli gyermekprostitúció elleni akciócsoport létrehozását javasolta a belügyminiszternek, aki erre azt válaszolta a fideszes parlamenti képviselőnek, hogy a statisztikai adatok és a rendőrségi tapasztalatok ezt nem indokolják - közölte a két politikus levélváltásának tartalmát a Népszabadság.
A cikk szerint - amely nem nevezte meg a levelek forrását - Ékes Ilona azt is kérdezte Pintér Sándortól, készül-e olyan program a tárcánál, amely kifejezetten a gyermekprostitúció visszaszorítását célozza.


A képviselő a levélben jogi anomáliának nevezte, hogy miközben a Btk. a 18 évesnél fiatalabb prostituáltat megrontás, azaz bűncselekmény áldozatának tekinti, addig a szabálysértési törvénykönyv szerint kiskorú lányt ugyanezért meg is lehet büntetni.
Ezért a szabálysértési törvény tiltott kéjelgésre vonatkozó szabályainak a módosítását javasolta és indítványozta a rendőrségen belül egy gyermekprostitúció ellenes akciócsoport létrehozását. Jelezte, Magyarország még csak kísérletet sem tesz a Nem York-i egyezmény aláírásával vállalt kötelezettségek betartására - olvasható a napilapban.


A lap információ szerint Pintér Sándor a levélre úgy reagált: a legutóbbi öt év statisztikai adatai és a tapasztalatok nem indokolják a rendőrségen külön gyermekprostitúció ellenes akciócsoportok létrehozását. A belügyminiszter a levélben úgy vélekedett: a tapasztalataik szerint a kiskorú prostituáltak nem fenyegetés és kényszer alatt, hanem önként válnak prostituálttá.


Azt javasolta Ékes Ilonának, hogy forduljon az oktatási államtitkársághoz, hiszen a megelőzés az iskola faladata, a rendőrség csak "jelzőrendszeri tagként" tud közreműködni - tartalmazza a cikk.

 

Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2011-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite