2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonPintér Sándor: 132 milliárd forint jut jövőre közfoglalkoztatásra

Pintér Sándor: 132 milliárd forint jut jövőre közfoglalkoztatásra


A 2012-es költségvetésben 132 milliárd forint szerepel közfoglalkoztatásra, amelynek keretében kétszázezer ember kaphat munkát - mondta Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Tamásiban.

Pintér Sándor01


A cél a 94, hátrányos és különösen hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatása, ezekhez két Baranya megyei kistérség csatlakozik - tette hozzá a tárca vezetője. Mint mondta, a közfoglalkoztatást ezeknek a kistérségeknek valamennyi községében szeretnék elkezdeni.


A miniszter kitért arra, hogy napi nyolc órában, egész éven át foglalkoztatnák a munkanélkülieket. Megjegyezte, hogy a tervek szerint a közfoglalkoztatottaknak normát írnak elő, illetve aki visszautasítja a közfoglalkoztatást, az nem részesülhet segélyben. "Professzionális segélyből élőket, egészséges, munkaképes embereket nem fogunk támogatni" - fogalmazott.


Pintér Sándor megfelelőnek nevezte a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás 2012-es költségvetését. Hozzátette: valószínűleg új büntetés-végrehajtási intézetet kell építeni, mert - a közbiztonsági intézkedéseknek köszönhetően - 15 ezerről 17 ezerre nőtt a fogvatartottak száma, és jelenleg a börtönök telítettsége 140 százalékos. Az új intézetet fogvatartottakkal tervezik megépíttetni, és szeretnék, ha az építés megtérülne abból a munkából, amelyet - szintén a tárca tervei szerint - az elítéltek kötelezően végeznek majd.


Az MTI kérdésére a miniszter kitért arra, hogy a rendőrök negyedik éve nem kaptak béremelést. A vezetőknek a 16 százalékos adókulcs bevezetése 10-20 százalékos nettó bérnövekedést jelentett, a 28 ezer tiszthelyettesnek azonban csak kipótolta az állam a bérét. "Előterjesztésünk szerint 2012. januártól a tiszthelyettesi állomány 14 ezer forintos bruttó béremelést kapna" - mondta Pintér Sándor, emlékezetve arra, hogy az idén a tűzoltóknak mintegy nyolcmilliárd forint, 2004 óta elmaradt túlóradíjat fizetettek ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-11-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite