2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonPintér Sándor: ezért lettem miniszter

Pintér Sándor: ezért lettem miniszter


A példátlan összefogásnak köszönhetően új otthonukba költözhettek az iszapkárosultak, a reményvesztett emberek kivirultak - mondta Pintér.


Pinér Sándor002


A szolgálatot teljesítők 99 százaléka mára megértette a helyzetet, s látják, hogy a frissen kidolgozott életpályamodellel milyen változások indultak el - jelentette ki Pintér Sándor a Heti Válasznak adott interjújában. A belügyminiszter leszögezte: akárcsak a közmunkaprogramban, a rendészeti világban is az értékteremtő munka a jövőbe vezető út, nem a síppal, dobbal, nádi hegedűvel kísért tüntetés.


Arra a felvetésre, hogy a lánya a milliárdos adócsalásba keveredett Eclipse-Zömök cégcsoport alkalmazottja volt, Pintér elismerte: szerencsétlen dolog, hogy a lánya informatikai fejlesztések végrehajtásáért felelős mérnökként egy olyan cégnél dolgozott, melynek vezetőit az adózási szabályok megszegésével gyanúsítják, de mint mondta, ha egy banknál a vezérigazgató sikkaszt, ott sem a munkáját becsületesen végző pénztárost vagy villanyszerelőt vonják felelősségre. Hangsúlyozta: az ügyben a nyomozó hatóságok már tavaly jelezték, hogy lánya kihallgatására sem tanúként, sem gyanúsítottként nincs szükség.


A belügyminiszter beszélt arról, hogy az Eclipse-ügyben meggyanúsított Eiselt Györgyöt, a BM koordinációs helyettes államtitkárát első minisztersége, 1998 és 2002 között ugyanezt a feladatkört töltötte be, ebben az időszakban a közigazgatási informatika hatalmasat lépett előre, sorra építették ki az okmányirodákat. 2002 után e munkákkal kapcsolatban tö9bbször is meggyanúsították Eiseltet, de a rendőrség bűncselekmény hiányában minden vizsgálatot megszüntetett. Pintér bízik abban, hogy a 2002 utáni időkhöz hasonlóan a hatóságok most is Eiselt György ártatlanságát állapítják meg.


Hasonlóképp bízik abban is, hogy Gergényi Péter, volt fővárosi rendőrkapitány az országnak kárt okozó cselekményt vagy bűncselekményt szándékosan nem követett el. Arra a felvetésre, hogy emlékszik-e az azonosító nélküli rendőrökre, és a szemmagasságban kilőtt gumilövedékekre, Pintér azt mondta: azt nem állítja, hogy Gergényi nem hibázott. Hozzátette: az események idején ő nyugdíjas volt.


Annak kapcsán, hogy két hét alatt rendet ígért az országban, Pintér úgy fogalmazott: a közrend helyreállítását nem úgy kell elképzelni, hogy egyszer elérjük az ideális állapotot, és onnantól nincs dolgunk. A rendhez szerinte hozzátartozik, hogy ismét feltűntek a rendőrök olyan településeken, ahol évek óta fehér hollónak számítottak. És a közrendhez tartozik az is, hogy az állam illetékes szervei gyorsan és hatékonyan intézkedtek a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa idején.


Felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóságok, a polgármesterek, az állami szervek fegyelmezett munkájának és a példátlan nemzeti összefogásnak köszönhetően a múlt héten már új otthonukba költözhettek a károsultak. Azok az emberek, akiket tavaly októberben reményvesztettségben ismertem meg, most kivirultak, mosolyognak. Valami ilyesmiért vállaltam tavaly a miniszterséget: mutassuk meg, hogy ennek az országnak lehet a mostaninál jobb jelene és biztató jövője - fogalmazott a belügyér.

 

Forrás: Heti Válasz/HÍR PORT24
Fotó: MTI - Nagy Lajos

 

 

2011-07-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite