2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonPintér senkinek nem ajánlja, hogy kenőpénzt fogadjon el

Pintér senkinek nem ajánlja, hogy kenőpénzt fogadjon el


A belügyminiszternek nem számít a politikai hovatartozás, ha korrupcióról van szó. Pintér Sándor egy lapinterjúban elmondta: nem csak az előző kormányok gyanús ügyeit fogják kivizsgálni.

Pintér Sándor


Nem számít a politikai hovatartozás - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a korrupcióval összefüggésben a Népszabadságnak adott interjújában, amelyben azt hangsúlyozta: egyik oldalon sem ajánlja senkinek, hogy kenőpénzt fogadjon el.


Határozott elvárásom, hogy politikai hovatartozástól és kapcsolatoktól függetlenül mindenkivel szemben azonos mérce szerint járjanak el - fogalmazott a tárcavezető, aki szerint a rendőrség és az ügyészség teszi a dolgát. Hozzátette: már a választások előtt magasabb fordulatszámra kapcsoltak, és - mint fogalmazott - senkinek ne legyenek kétségei, nem csak az előző kormányok gyanús ügyeit fogják kivizsgálni.


Arra a kérdésre, hogy sokan aggályosnak tartják a rendőrség és a titkosszolgálat egy kézbe került politikai irányítását, Pintér Sándor azt mondta: a világ számos országában mindig is így volt, és 2001. szeptember 11-e után azokban az országokban is összevonták a különböző biztonsági szolgálatokat, ahol korábban önálló szervezetként léteztek. Magyarországon a rendszerváltozáskor politikailag indokolt lépés volt a szétválasztás, ma már nem az - mondta Pintér Sándor.


A terrorveszély Magyarországot is arra kényszeríti, hogy racionalizálja a nemzet biztonságáért felelős erőit - fogalmazott. A miniszter arról is beszélt, hogy készül egy törvényjavaslat, amely kibővíti az önvédelem és önhatalom fogalmát.


Azt mondta: olyan jogi helyzetet kívánnak teremteni rövid időn belül, hogy ne annak kelljen félnie határozott fellépésének következményeitől, aki a saját konyhájában éjszaka tetten ér egy betörőt, hanem annak, aki a tulajdonos, az ott lakó engedélye nélkül bement oda.


Leszögezte ugyanakkor, hogy semmiképpen sem szeretné fegyverkezésre szólítani az embereket.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

 

2010-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite