2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonPintér véget vetett a hajdúhadházi járőrözésnek

Pintér véget vetett a hajdúhadházi járőrözésnek


"Bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés, mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon" - mondta a miniszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban. De az egyesület tovább járőrözik.

hajduhadhaza01


Befejezte a járőrözést a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon - közölte Pintér Sándor belügyminiszter szerdán Budapesten, hangsúlyozva, nem lesz Magyarországon mondvacsinált törvényesség mögé bújva járőrözés. "Örömmel mondhatom, hogy tegnap megkezdték a járőrözést, ma meg már be is fejezték a járőrözést (...) tehát a rendőri felhívásnak megfelelően befejezték" - mondta a tárcavezető a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva egy számítógépes bűnözéssel foglalkozó EU-konferencián. „Bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés, mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon" - jelentette ki a miniszter, megállapítva, "jogértelmezési kérdésekben egyetértésre jutottunk a Legfőbb Ügyészséggel".


Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, az egyesület tagja kedden közölte: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két héten át, összesen kétszáz taggal járőrözik Hajdúhadházon demonstratív jelleggel, a közbiztonság javításáért. Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán a település elhagyására szólította fel a járőrözőket. A politikus sajtótájékoztatón szándékos provokációnak nevezte a gárdaegyenruhások járőrözését, ami szerinte nem szolgálja a város érdekeit.


Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselője szerint tarthatatlan, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Gyöngyöspata után Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadházon is megvetette lábát. Az ellenzéki politikus közleményében arra emlékezteti Tasó Lászlót, hogy "kormánypárti politikusként nem beszélni, hanem cselekedni kellene".


Csáfordi Dénes, Hajdúhadház fideszes polgármestere hisztériakeltésnek minősítette a jobbikos egyesület akcióját, amely - mint mondta - nem szolgálja a település érdekeit, sőt a közbiztonságban is új problémákat generál. Szavai szerint a 14 ezres városban, ahol nagyszámú roma lakosság él, kétezren vannak munka nélkül, így elsődleges feladatuknak tekintik a foglalkoztatás bővítését. Csáfordi Dénes a sajtótájékoztatón elismerte, hogy az önkormányzat vendégházát két hétre bérbe adták Rubi Gergely országgyűlési képviselőnek. Utóbbi korábban azt mondta: a járőrözés idején a településre érkező országgyűlési képviselőket, valamint debreceni és hajdú-bihari jobbikos önkormányzati képviselőket helyeznek el a vendégházban.
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a járőrözést Hajdúhadház mellett kiterjesztette a két szomszédos településre, Téglásra és Bocskaikertre is - tudta meg a helyszínen az MTI tudósítója.


Alföldi Lakatos Gábor, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a Jobbik politikai céljaira használja fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. Hozzátette: elégedettek a helyi rendőrség munkájával, szeretnének roma rendőröket is a testületbe, és minél több munkahelyet Hajdúhadházon.

Mégis tovább járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület


Folytatja a járőrözést Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - tájékoztatta Boda Lajos, a szervezet helyi elnöke az MTI-t szerdán este, nem sokkal azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be.
Boda Lajos és Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő egybehangzóan azt mondta az MTI-nek, hogy járőreik jelenleg is kint vannak az utcákon, az esti járőrszolgálatot mintegy hatvanan kezdték meg.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite