2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
NagyvilágPiócák tartják rettegésben a város lakóit

Piócák tartják rettegésben a város lakóit

Piócák tartják rettegésben Ho Si Minh-város néhány kerületének lakóit amióta az apró vérszívókat felvásárló helyi vállalkozás hirtelen eltűnt nadállyal teli területeket hagyva maga után.

piocak

A dél-vietnámi város Hoc Mon nevű külvárosi kerületének egyik lakója szerint a hagyományos orvoslásban használt vérszívókat egy kínai kereskedő felesége kezdte el felvásárolni jó áron nagyjából egy évvel ezelőtt. Az asszony a környező tartományokból begyűjtött piócákat vásárolta meg, és 80 ezer-150 ezer vietnámi dong (886-1660 forint) közötti árat fizetett azok kilójáért - adta hírül a VietnamNet című internetes lap.

A vállalathoz több zacskónyi nadály érkezett naponta. A szállítók általában motorkerékpáron érkeztek az éjszaka folyamán. Kihasználva az új pénzszerzési lehetőséget, a helyiek közül sokan piócatenyésztő telepeket hoztak létre az otthonukban. A vállalkozó házában azonban a piócák idővel kiszabadultak a helyükről, és útnak indultak a szomszédos háromezer négyzetméteres szántóföld felé, ahol rohamos szaporodásnak indultak.

A vállalkozónak nem sokkal ezután, nagyjából egy hónappal ezelőtt nyoma veszett. Az érintett kerületek hatóságait csak pár hónappal az üzlet beindulása után értesítették: ők a felvásárlás azonnali felfüggesztésére szólították fel az illetékeseket. A kerületek erőfeszítései ellenére a piócák tovább szaporodnak a térségben. Hasonló nadály felvásárlásról érkezett jelentés más településekről, elsősorban az ország északi tartományaiból.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite