2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
NagyvilágPiros lámpás házakat akar a polgármester

Piros lámpás házakat akar Nápoly polgármestere


Dagad a vita a nápolyi polgármester javasolta piros lámpás házak kialakításáról, amelyre a dél-olasz város érseke homíliájában mondott nemet.

prosti

illusztráció

"Megértem, hogy más konkrét javaslat hiányában muszáj hatásvadász bejelentéssel megtölteni a sajtót, mégsem hiszem, hogy ez lenne a legsürgetőbb a Nápolyban megoldandó problémák közül" - hangoztatta a szombati misén mondott beszédében Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek.

Sepe szavai Luigi de Magistris polgármesternek, az Értékek Olaszországa (IdV) politikusának szóltak, aki a szerinte Nápolyban egyre erősödő prostitúció szabályozására és megfékezésére piros lámpás házak vagy a prostitúcióra kijelölt kerület létesítését kezdeményezte Amszterdam példájára.

"Talán így sikerülhet megszabadítani a prostituáltakat a szervezett bűnözés ellenőrzése alól" - hangoztatta de Magistris.

"Nemet mondunk az emberi húst áruló gettókra. Amíg a nápolyi fiataloknak nincsen munkájuk, nem a prostitúció, az élettársi kapcsolat és a biológiai testamentum a legfontosabb" - utalt Sepe a Nápolyt májustól vezető de Magistris javaslataira. De Magistris közleményben utasította el az érseknek "a város vezetésével szembeni politikai támadását".

A magát "sértve érző" polgármester hangsúlyozta, jobb lenne, ha Sepe a piros lámpás házak helyett más épületekkel törődne.

A politikus arra az ügyészi vizsgálatra utalt, amely szerint a bíboros, aki 2001-2006 között a hitterjesztési Propaganda Fide kongregáció prefektusa volt, korrupcióval újítatta fel a jezsuiták római palotáit.

A vitában vasárnap felszólalt a l'Avvenire, az olasz püspöki kar napilapja, amely szerint de Magistris "támadó sértettsége" annak a jele, hogy csatát vesztett Sepével szemben.

Szenzációhajhásznak nevezte de Magistris ötletét Lidia Ravera olasz femminista írónő is, aki szerint Nápolyban a prostitúció problémakörének előtérbe állítása előtt a szemetet kell elszállítani az utcákról, és javítani kell a szolgáltatásokat, az életminőséget, valamint a közlekedést.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite