2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonPiros lapokkal demonstrált az MSZP a Fidesz székháza előtt

Piros lapokkal demonstrált az MSZP a Fidesz székháza előtt


A demonstráción - amelyen mintegy százötvenen vettek részt - Horváth Csaba, a párt budapesti szervezetének elnöke azt mondta: futballos hasonlattal élve azoknak mutatnak fel piros lapot, akik a Parlamentben a legdurvább, legaljasabb kijelentésektől sem félnek, és piros lapot mutatnak a demokrácia megcsúfolóinak is.

mszp_demonstracio


Úgy fogalmazott: nem ült még olyan képviselő a Parlamentben, aki egy másik képviselő halálát kívánta volna, ezzel Wittner Mária túlment minden határon. Hozzátette: a Fidesz nemhogy nem határolódott el a képviselő kijelentéseitől, hanem megvédte azokat, és ezzel a saját politikájáról mondott értékítéletet. Ha a Fidesz tovább védi Wittner Máriát, akkor azonosul azokkal az aljas kijelentésekkel és eszmékkel, amelyekkel méltatlanná válik az ország vezetésére.

A tüntetésen a demonstrálók között Horváth Csaba beszéde közben vita tört ki, de atrocitás nem történt, a demonstráció a politikus beszéde után rendbontás nélkül véget ért. A résztvevők a náluk lévő piros lapokat - amelyeket Horváth Csaba beszéde alatt többször meglobogtattak - a székház ajtajára és ablakaira tűzték.

 

Wittner Mária


Az ügy előzménye, hogy Wittner Mária múlt héten a Parlamentben Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-03-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite