2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonPlágiumgyanú: Heinemann sose dolgozott együtt Schmitt Pállal

Plágiumgyanú: Heinemann sose dolgozott együtt Schmitt Pállal


A professzor 1991-ben, angol nyelven publikált tanulmányából az államfő hosszú részeket emelt át szinte szó szerint doktori disszertációjába.

Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt


„Soha nem dolgoztam együtt Schmitt Pállal" - írta az Indexnek küldött válaszlevelében Klaus Heinemann, a német professzor, akinek az 1991-ben, angol nyelven publikált tanulmányából hosszú részleteket emelt át szinte szó szerint az államfő 1992-ben publikált doktori disszertációjába.

A professzor úgy fogalmazott, nem zárja ki, hogy esetleg találkozott Schmitt Pállal a számos nemzetközi kongresszus egyikén, amelyeken akkoriban részt vett, vagy netán sportvezetőként (sok német sportszervezetnél töltött be pozíciót), vagy valamelyik magyarországi látogatásán. Klaus Heinemann elképzelhetőnek tartja, hogy talán egy ilyen alkalommal még néhány udvarias szót is váltottak. Ugyanakkor határozattan kijelentette, hogy Schmittnek sem a nevére, sem az arcára nem emlékszik, azt pedig egyértelműen ki tudja zárni, hogy bármilyen hosszabb tudományos témájú beszélgetést folytattak vagy együttműködtek volna, amire Schmitt hivatkozhatna- írja az Index.

Miután a hvg.hu kirobbantotta a plágiumbotrányt, amely először csak a bolgár Georgij Nikolaj Georgiev szintén korábban publikált munkájával való egyezésekről szólt, a Köztársasági Elnöki Hivatal többek közt azzal próbálta visszautasítani a plágiumgyanút, hogy Schmitt Pál személyesen, jól ismerte a bolgár sporttörténészt. Kutatásaik során több résztéma megtárgyalása során együttműködtek, állította az államfői hivatal. Georgiev már nem él, a lányát viszont megkereste a hvg.hu, és ő nem tudott arról, hogy édesapja és Schmitt közösen dolgoztak volna a tudományos munkán. Schmitt erre az interjúban azt mondta, szerinte rosszul volt feltéve Georgiev lányának a kérdés, és igenis ismerték egymást.

 

Forrás: Index/HÍR PORT24

 

 

 

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite