2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePlakátrestaurálás, szellemidézés, ikonkiállítás Nógrád megyében

Plakátrestaurálás, szellemidézés, ikonkiállítás Nógrád megyében


Plakátrestaurálás, palóc tánc tanítás, kosztümös tárlatvezetés is szerepel a Nógrád megyei múzeumok programjai között szombaton, a múzeumok éjszakáján.

Nógrádi Történeti Múzeum


A salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeumban játszóház várja a gyerekeket Dancsó István fajátékaival, a célközönséget pedig a Jó Pásztor Katolikus Óvoda óvodásainak "Becsalogató" műsorával invitálják. A Váczi Gyula Művészetoktatási Intézmény tanárai és meghívott vendégei, valamint tanulói is hangversenyt adnak a múzeumban, ahol ezen a napon nyitják meg a Salgótarjáni Alkotóműhely kiállítását.


A restaurálás kulisszatitkaiba is bepillanthatnak a látogatók a Plakátrestaurálás a Nógrádi Történeti Múzeumban című kiállításon, este 10 órától pedig az Ifjú Nógrád és a Nógrád Táncegyüttes Szent Iván-éji műsorát láthatják. A Bányamúzeumban a Bányász-Kohász Dalkör hagyományőrző műsora köszönti a látogatókat, majd éjfélig tárlatvezetéssel járhatják be az érdeklődők a föld alatti kiállítóhelyet.


A reneszánsz jegyében zajlik a program a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban, ahol a Musica Rediviva együttes egész estés koncertjét élvezhetik a látogatók. Lesz kosztümös tárlatvezetés is, a korabeli jeleneteket pedig színjátszók adják elő, így a "szellemidézésben" a kiállítások megelevenedett szereplőivel is találkozhatnak a kastélymúzeum látogatói.

ezo_banner

HIRDETÉS


Minden bajban védelmező címmel 18-20. századi orosz fémikonokból nyitnak meg kiállítást a balassagyarmati Palóc Múzeumban, a tárlatot Voight Vilmos professzor mutatja be. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólnak a kézműves foglalkozások, lehetőség lesz múzeumi kincskeresésre is.


A nyári napforduló hagyományait Lengyel Ágnes néprajzkutató ismerteti előadásában, palóc táncokat is tanítanak Balassagyarmaton, éjszaka várostörténeti és néprajzi témájú filmeket vetítenek a Látványtárban.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite