2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePlüssmackók Nógrád megye tűzoltóinak

Plüssmackók Nógrád megye tűzoltóinak


Plüssmacik gyűjtését szervezte meg egy balassagyarmati székhelyű, segíteni vágyó csapat még októberben, hogy ezekkel tudjanak enyhíteni azoknak a gyermekeknek a fájdalmán, akik valamilyen balesetet vagy tűzesetet kell, hogy átéljenek. Az összegyűlt több száz plüsst karácsonyra adták át a tűzoltóknak és a mentőknek.

plussmaci

A civil kezdeményezés azért jött létre, mert mint mondták, Ausztráliában már régóta bevált szokás, hogy szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található egy plüssmaci, amit gyermeket is érintő baleseteknél - ahol pszichés, sokkos hatásoknak vannak kitéve - a kiérkező mentő- illetve tűzoltóegység az elsősegélynyújtás után átad a gyermeknek, hogy megnyugodjon.

 

A gyűjtést Nógrád megyében Balassagyarmaton indították el, s ahogy az átadón elhangzott, az elmúlt két hónapban Nógrád megye, sőt az ország egész területéről érkeztek játékmackók. A több száz plüssmaci tűzoltóknak szánt részét Balassagyarmaton Mohács Gábor tűzoltó őrnagy, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és a szolgálatban lévő tűzoltók vették át a gyűjtés főszervezőjétől, Huszár Péterné Anikótól, valamint a gyűjtésben résztvevő gyermekektől és szüleiktől.

 

A főszervező azt kívánta a tűzoltóknak, hogy minél kevesebb plüssmedve felhasználására legyen szükség, a parancsnok pedig megköszönte Nógrád megye hivatásos és önkéntes tűzoltói nevében a jótékony célú összefogást. A balassagyarmati tűzoltókhoz ellátogató, mackójukat felajánló gyermekek és szüleik próbariasztás keretében tekinthették meg, hogy hogyan is történhet ez valós esetben, majd megnézték a tűzoltók felszereléseit, eszközeit, valamint a gépjárműfecskendőt, a bátrabbak pedig még „tüzet is olthattak" puttonyfecskendővel.

 

Az átadón részt vett az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület és a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület is, ez utóbbi mentőkutyás bemutatóval lepte meg a gyerekeket.

 

Forrás: NMKI/NÓGRÁD24
Fotó: Szeretlek Magyarország

 

2016-12-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite