2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonPM: Orbán Viktor minden fejlesztést Felcsútra koncentrál

PM: Orbán Viktor minden fejlesztést Felcsútra koncentrál


A Párbeszéd Magyarországért (PM) úgy látja, hogy miközben Magyarország számos régiójában nagy a szegénység, addig Orbán Viktor minden fejlesztést "a saját szülőfalujára", Felcsútra koncentrál - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.

felcsut


A PM politikusa hangsúlyozta, a Fejér megyei településen futballstadion épül és kisvasút is lesz, miközben a Nol.hu értesülése szerint Felcsút szállodát és repülőteret is kap. A Nol.hu az önkormányzat településszerkezeti tervéből idézve arról számolt be, hogy megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság, amihez a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is hozzájárult. Ezért napirenden van a Bodmér-Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása.


Szabó Rebeka a cikk alapján több kérdést megfogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseket mezőgazdasági területeken hajtják végre, miközben az Országgyűlés őszi ülésszakán fogadták el azt a törvénymódosítást, amelyik alapján akár a legjobb minőségű szántókat is be lehet vonni belterületté. Hangsúlyozta, hogy amikor egy mezőgazdasági területet belterületté minősítenek, annak jelentősen megnő az értéke.


A független képviselő elmondta, kérdéssel fordulnak a helyi önkormányzathoz annak érdekében, hogy kiderítsék, kinek a birtokában vannak ezek a földek és milyen célból minősítették át azokat. Arra is kitért, hogy a terület egy tájvédelmi térség mellett fekszik, ezért azt is meg akarják tudni, hogy a zöldhatóság mi alapján adta ki az engedélyt. A Légügyi Hatóságtól pedig azt kérdezik meg, hogy mekkora forgalmat generál majd a repülőtér működése és az hatással lesz-e a légiközlekedésre - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite