2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
NagyvilágPokolgép robbant Kabulban - Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek

Pokolgép robbant Kabulban - Egy rendőr meghalt, többen megsebesültek


KabulPokolgép robbant kedd reggel Kabul belvárosában, a detonációban egy rendőr meghalt, és hárman megsebesültek, köztük két rendőr - közölték a hatóságok.

A robbanószerkezetet egy hídnál rejtették el, Kabul belvárosában, ahol több kormányzati épület található, közöttük a pénzügyminisztériumé, valamint a védelmi minisztériumé. Egyes hírügynökségi beszámolók szerint a pokolgépet egy tasakba téve helyezték el.

Más jelentés szerint egy 82 milliméteres ágyúlövedék robbant fel, amikor egy rendőr megpróbálta hatástalanítani. Mohammad Zahir kabuli rendőrparancsnok azt mondta: egyelőre nem világos, hogy egy olyan lövedékről van-e szó, amely még a háború idejéből maradt a helyszínen, vagy egy olyanról, amelyet a lázadók átalakítottak pokolgéppé, és elhelyeztek ott. Mindazonáltal a robbantás elkövetőjeként jelentkeztek a tálib lázadók.
Merényletek viszonylag ritkán fordulnak elő az afgán főváros központjában, a tavaly szeptemberi parlamenti választások előtt ugyanis megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A legutóbbi súlyos támadásban - amely tavaly májusban volt - hat külföldi katona halt meg.

A NATO tavaly szenvedte el legnagyobb veszteségeit Afganisztánban a kilenc éve tartó háborúban: az AP amerikai hírügynökség közelmúltbeli összesítése szerint 2010-ben a nemzetközi erők 700 katonája vesztette életét a közép-ázsiai országban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite