2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePokorni: A pénzt a jövőbe fektetik be

Pokorni: A pénzt a jövőbe fektetik be

Kodály Iskola02A politikusok legfeljebb jó döntést hozhatnak egy beruházásnál, de az adófizetők pénzének felhasználásáról határoznak - hangsúlyozta Pokorni Zoltán szerdán Salgótarjánban a felújított Kodály Zoltán tagiskola avatási ünnepségén.


Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke beszédében arra reagált, hogy helyi szocialista politikusok az intézmény előtt transzparenssel álltak, amelyre azt írták: "Köszönjük az MSZP-kormánynak a Kodály Zoltán tagiskola felújításához nyújtott több száz millió forint támogatást." Pokorni Zoltán - aki egyben a Fidesz alelnöke - azt mondta: az előző kormány, az előző önkormányzat, a regionális tanács jó szándéka, elkötelezettsége is kellett az iskola felújításához, és nem érdemes azon civakodni, hogy kié az érdem. Már csak azért sem, mert ez a pénz az adófizetők pénze, "közös pénzünk, maximum jó döntést hoztunk róla, de nem mi, politikusok adtuk össze" - tette hozzá. Az oktatási bizottság elnöke a kompetenciamérések adatai alapján arra is kitért, hogy Salgótarján joggal lehet büszke az oktatására, és bölcs döntésnek nevezte, hogy a pénzt a jövőbe fektetik be.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere ismertette: az önkormányzat 489,8 millió forintot nyert a beruházásra az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán. Ezt 300 millió forintos önrésszel egészítették ki, az önrészhez pedig 141,3 millió forintot nyert a város az EU önerő alapból.

Az egy évig tartó felújítás során hat új tantermet, szaktantermeket, egyéni fejlesztő szobákat és csoportszobákat is kialakítottak az 1950-es években épült, most akadálymentesített általános iskolában. A beruházás előtt 425 és 450 közötti volt a tanulók száma, a bővítésnek köszönhetően 550 diákot fogadhat az iskola.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2011-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite