2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonPokorni: működésképtelen a felsőoktatási törvény koncepciója

Pokorni: működésképtelen a felsőoktatási törvény koncepciója


Pokorni ZoltánLehet a hallgatókat vegzálni, hogy hányszor vizsgázhatnak, de az lesz a vége, hogy elmennek külföldre - véli a volt oktatási miniszter.


Sokkal több pontban egyetért Hoffmann Rózsával, mint amennyiben vitájuk van. Szerencsésebb lett volna megbeszélni négyszemközt a vitás pontokat, de az sem baj, hogy véleménykülönbségük kikerült a nyilvánosság elé, hiszen az oktatási államtitkár egyik vitairatáról van szó - jelentette ki Pokorni Zoltán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


A volt oktatási miniszter nehezményezte, hogy a felsőoktatási törvény módosításának tervezete úgy beszél az oktatásról, mintha az egy zárt rendszer lenne, noha szerinte az egy nyitott piac. A nyugati egyetemek elcsábítják a hazai hallgatókat, lehet vegzálni a diákokat, hogy hányszor vizsgázhatnak, de az lesz a vége, hogy elmennek külföldre - érvelt az oktatáspolitikus.
Mint mondta: ilyen jellegű korlátozások a 70-es, 80-as években voltak. Ezek ellenében jöttek létre olyan hallgatói csoportosulások, melyekből például a Fidesz is kinőtt - hívta fel a figyelmet.


Pokorni úgy vélte: a felsőoktatási törvény koncepcióját egy olyan szakértői kör állította össze, mely azzal számol, hogy fenntartsa a jelenlegi kapacitásokat. Hangsúlyozta: biztosan változtatni kell a koncepción, mert ez így meggyőződése szerint működésképtelen.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite