2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonPokorniék Pálinkásra építenék a felsőoktatási törvény koncepcióját

Pokorniék Pálinkásra építenék a felsőoktatási törvény koncepcióját


Pokorni ZoltánNem támogatja a Fidesz-KDNP Pokorni Zoltán vezette oktatási munkacsoportja a felsőoktatási törvény Hoffmann Rózsa vezetésével kidolgozott koncepcióját, azt sokkal inkább a Magyar Tudományos Akadémia elnökének elképzeléseire alapoznák. Pokorni úgy véli: a Hoffmann-féle koncepció fogadtatása sokkal rosszabb, mint ahogy azt a szaktárca beállítja, ráadásul szerinte abban nem szerepelnek azok a kitételek, melyekről az oktatási államtitkárral megállapodtak.


Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - állítja a Magyar Nemzet egy, a birtokába került, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között zajlott egyeztetés emlékeztetője alapján.


A munkacsoport szerint olyan új felsőoktatási törvénytervezetet kell készíteni, amely Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének alternatív javaslatán alapul. A testület indokoltnak tartja, hogy - tekintettel arra, hogy a közoktatási törvény nem szerepel a tavaszi ülésszak jogalkotási programjában - február végéig, március elejéig hosszabbítsák meg a koncepció társadalmi vitájának eredetileg tavaly év végén lejárt határidejét.


Pokorni Zoltán, a munkacsoport elnöke szerint jóval rosszabb a koncepció fogadtatása, mint ahogy azt a tárca állítja. Nem igaz, hogy minden rendben van. A parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke leszögezte: a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB), az MTA, a Felsőoktatási Tudományos Tanács (FTT) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is elutasító álláspontokat fogalmazott meg a tervezet kapcsán.


A politikus kifogásolta azt is, hogy a közte és Réthelyi Miklós miniszter, valamint Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár között létrejött megállapodásban szereplő elemek többsége nem jelenik meg a tervezetben.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite