2020. február 23., - Alfréd
Keresés a tartalomban
ItthonPokorni szerint is lesz adócsökkentés idén

Pokorni szerint is lesz adócsökkentés idén


Csak a mértéke kérdéses az idei adócsökkentésnek - mondta a Fidesz alelnöke, aki beszélt arról is, hogy a tárcák száma a felére csökkenhet, nem szüntetik meg a kerületeket, Orbán Viktor pedig szerinte marad a párt elnöke.


Én biztos vagyok benne, hogy lesz idén adócsökkentés, csak az a kérdéses, hogy annak mekkora lesz a mértéke - jelentette ki Pokorni Zoltán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
(Korábban Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke azt mondta, hogy idén már nem lesz adócsökkentés, tegnap Orbán Viktor pártelnök ezzel ellentétesen nyilatkozott.)


Fél éve még nem hitt abban, hogy kétharmados támogatottságot szerezhetnek - mondta a Fidesz alelnöke. Leszögezte: jó lenne azt hinni, hogy ez a mi érdemünk, hogy mi ennyire okosak és ügyesek vagyunk, de nem pusztán erről van szó, bár az igaz, hogy a kampányt jól csináltuk.
A kétharmad részben az emberek kétségbeeséséből fakad. Hogy jöjjön valaki, és húzza ki az országot a bajból - mondta Pokorni.


Beszélt arról is, hogy terveik szerint a tárcák száma a felére csökkenhet, és ezzel az apparátus is kisebb lesz.


A parlamenti választás első fordulójában történt fiaskó mutatja, mennyire lezüllött a magyar államigazgatás. Ezek az emberek egy szombati nyitva tartást sem tudnának megszervezni - fogalmazott Pokorni.


Azt a hírt, miszerint Orbán Viktor várhatóan megválik a Fidesz elnöki posztjáról és a miniszterelnökségre koncentrálna majd, úgy kommentálta: meggyőződése szerint nem változik a párt vezetése. Azt ugyanakkor elképzelhetőnek nevezte, hogy Orbán Viktor felkér majd valakit, hogy ügyvezető alelnök.
Hangsúlyozta: a kerületeket nem szabad megszüntetni, az más kérdés, hogy a kerületek és a főváros viszonyán változtatni kell. Szerinte az általános tapasztalat az az, hogy ami kicsi, az jól működik, míg a fővárosi nagy cégek húzzák maguk után a botrányokat.

2010-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite