2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
NagyvilágPolgári célpontok ellen vetették be a líbai légierőt

Polgári célpontok ellen vetették be a líbai légierőt


Éles lőszerrel tüzet nyitott kormányellenes tüntetőkre Líbiában, ahol az összecsapásokban hétfő reggelig legalább 233 ember vesztette életét.

Líbia


Harci gép bombázott polgári célpontokat a líbiai fővárosban, Tripoliban. Erről Líbia újdelhi nagykövete számolt be, Ali Eszavi korábban éppen azért mondott le - arra számítva, hogy diplomaták követik példáját -, mert a líbiai hatóságok példátlan mértékben alkalmaztak erőszakot a tüntetők ellen hazájában.


Eszavi az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak segítségét kérte a líbiai lakosság védelmében. A testület ma ül össze, hogy megvitassa a líbiai helyzetet. Ezt Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára jelentette be, aki közölte azt is: beszélt Moammer Kadhafi líbiai vezetővel, s visszafogottságot kért tőle.


Tegnap középületeket, a többi közt rendőrőrsöket gyújtottak fel a tüntetők, lángolt a parlament épülete is. A líbiai légierő este Tripoliban éles lőszerrel tüzet nyitott kormányellenes tüntetőkre. A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet adatai szerint hétfő reggelig legalább 233 ember vesztette életét.
Lemondott tisztségéről Líbia washingtoni nagykövete. Ali Audzsali kijelentette, hogy az országában történtek miatt távoznia kell. Hangoztatta: Nincs más megoldás. Távoznia kell Kadhafinak, és esélyt kell adni a népnek jövője meghatározására.

 

Líbia01


Líbia malajziai nagykövete barbár mészárlásról, a tisztességes polgárok teljes megsemmisítéséről írt közleményében, melyet nem sokkal azt követően adtak ki, hogy mintegy 200 tüntető elfoglalta a nagykövetséget. A tiltakozók nem bántottak senkit a képviseleten, csak összezúzták a Kadhafit ábrázoló képeket, és távoztak. A hatóságok senkit nem vettek őrizetbe közülük.
Egy portugál repülőgép 114 embert menekített ki kedd hajnalban Líbiából egy olaszországi NATO-támaszpontra, az utasok portugál vállalatok és az ENSZ munkatársai.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite