2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePolgárok Napja Bátonyterenyén

Polgárok Napja Bátonyterenyén


Idén első alkalommal, szeptember 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Polgárok napja Bátonyterenyén. Az egész napos kulturális és szórakoztató programoknak az Ökumenikus Emlékmű Parkja ad otthont (Bátonyterenye /Kisterenye/, 21-es főút Kiskakas Vendéglő melletti park). A rendezvény fővédnöke Becsó Zsolt Nógrád megye 02 számú választó körzet Országgyűlési képviselője.


A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik Térzenével, majd 11 órától Interaktív gyermekműsor követi, 13 órától a Folklóré a színpad, a Muzsla Néptáncegyüttes szórakoztatja a közönséget.


Guinness Rekord kísérlet, Tócsni rekord

14 órától indul a Guinness Rekord kísérlet, ahol a mennyiségen túl az is számít, hogy mennyien vesznek részt a kísérlet felállításában. A szervezők ezzel is a városban az összefogás és az összetartás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ahhoz, hogy sikerüljön a Guinness Rekord, minimum 1500 embernek kell részt venni a tócsni elkészítéséhez szükséges burgonya megtisztításában.


Bazi nagy Palóc Lagzi
Délután fél négyre érkezik meg a Bazi nagy Palóc Lagzi és kezdődik el mind a színpadon, mind a nézőtéren a mulatság. A lakodalmas menet hintókkal, zenészekkel, táncosokkal az egész várost bejárva érkezik meg a rendezvény helyszínére. A Bazi nagy Palóc Lagzi Nagybátonyban az Ófaluban indul el a párnatánccal. Az arán egy 80 éves népviseletes menyasszonyi ruha lesz. A lakodalmas menet Nagybátonyból indul el, majd a Maconkai és a Kisterenyei városrészből a hagyományőrző csoportok csatlakoznak a lakodalmas menethez és így érkezik meg a 8-10 hintóból álló násznép a rendezvény helyszínére.
16 órától a klasszikus táncoké a színpad.


MUSICAL SHOW

17 órától a Madách Színház, a Budapesti Operettszínház művészeinek valamint Musical Ensable és a Def Jam Dance School előadásában egy igazán látványos MUSICAL SHOW kezdődik. A művészek és a táncosok pazar jelmezekben látványos show elemekkel varázsolják el nézőket.


A lányok is angyalok - Operett Gála

19 órától A lányok is angyalok címmel egy nagyszabású Operett Gála várja a közönséget a Budapesti Operettszínház és az Interoperett művészeinek előadásában. A legnépszerűbb operettek, a legkedveltebb zeneszerzők és a legismertebb melódiák csendülnek fel. Közel 100 jelmez, látványos koreográfiák, csodálatos díszlet. Az elmúlt 20 évben ilyen nagy volumenű és ekkora apparátust felvonultató produkció még nem volt Bátonyterenyén, szabadtéri rendezvényen. A szólistákat a Budapesti Operettszínház Nagyzenekara kíséri. Az Operett Gálát követően este fél kilenckor Tóth Vera lép a színpadra, mintegy megkoronázva az egész napos rendezvényt.

 

Polgárok napjaV

 

Forrás: Nógrád24.hu

2010-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite