2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonPolitikusi pályára lép Árok Kornél, a HTFSZ lemondott elnöke

Politikusi pályára lép Árok Kornél, a HTFSZ lemondott elnöke


Lemondott tűzoltó szakszervezeti tisztségéről Árok Kornél, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke, aki hivatásos állományból való felmentési idejének letöltése után politizálni szeretne, és a civilekkel összefogva indulni a 2014-es választásokon.

Árok_Kónya


Árok Kornél a legnagyobb tűzoltó szakszervezet, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) múlt heti küldöttgyűlésén "egyéb elfoglaltságaira" hivatkozva mondott le a HTFSZ elnöki tisztségéről - mondta a felmentési idejét töltő tűzoltó az MTI-nek hétfőn, megerősítve az erről szóló sajtóhíreket. Közlése szerint július 6-án jár le a hivatásos állományból való felmentési ideje, és azt követően a két évvel ezelőtt alakult Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban, amelynek alapító tagja, kíván politizálni és tisztséget vállalni.


A Kónya Péterrel, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége éléről tavaly december elején lemondott, a honvédségtől is leszerelt elnökével közösen alapított szolidaritás mozgalomnak továbbra is társelnöke marad - tette hozzá. Árok Kornél szerint a párt és a mozgalom hasonló értékeket képvisel, így nem kizárt, hogy - akár más civilekkel is összefogva - közösen indulnának a 2014-es európai parlamenti, országgyűlési és önkormányzati választásokon.


A volt tűzoltó szakszervezeti vezető több más rendvédelmi szakszervezettel közösen az elmúlt másfél évben több demonstrációt is szervezett a munka törvénykönyvének a tűzoltókat és más hivatásos állományú tagokat hátrányosan érintő módosítása és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen.


Árok Kornél 2009. augusztus 1-jétől lett a HTFSZ elnöke, és függetlenített státuszban, teljes munkaidőben látta el feladatát. Az év elején életbe lépett új katasztrófavédelmi törvény értelmében az érdekképviseleti vezetők a megbízatásukkal járó feladataikkal ezentúl csak munkaidejük 10 százalékában foglalkozhatnak, így megszűnt függetlenített státuszuk. A szakszervezeti elnöknek az átszervezésre hivatkozással a kaposvári szolgálati helye helyett egy pécsi vonulós tűzoltói beosztást ajánlottak fel, amit nem fogadott el, és január elején kérvényezte szolgálati viszonyának megszüntetését.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite