2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
BulvárPólusváltás vagy világvége?

Pólusváltás vagy világvége?


A maja naptárban a következő hónap napéjegyenlősége kitüntetett dátum. A világvégétől kezdve a pólusváltáson át az Antikrisztus eljöveteléig sok eseményt társítanak ehhez a dátumhoz. De vajon melyik jóslat lehet a legvalószínűbb?

vilagvege

Az ezoterikus világnézet szerint (itt az „ezoterikus" gyűjtőfogalmat jelent: éppúgy felöleli az egyiptomi, mint a maja, vagy egyéb, alternatív világszemléletet) szervezetünk, emberi mivoltunk egy egységes, univerzális egész része. Szervezetünk pedig sejtszinten reagál a világegyetemben végbemenő változásokra, így a pólusok átrendeződésére is.


A pólusváltást alapvetően kétféle módon szokás elképzelni. Egyfelől hosszú, évtizedeket felölelő terminusban, amikor az emberi szervezet, éppen a lassúság miatt, képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez és életfeltételekhez (a mágneses pólusok felcserélődésével változik az időjárás, a tengeri áramlatok, az évszakok stb.). A másik elképzelés szerint akár egyetlen nap, azaz 24 óra leforgása alatt megtörténik a váltás. Ezt a gyors változást már igen nehéz lenne túlélni: ciklonok, hurrikánok, több száz, akár ezer kilométer per óránkénti szél és cunamik kísérik ezt a jelenséget. Az élővilág nem képes követni ezt a gyorsaságot és vélhetően elpusztul (egyesek szerint a dinoszauruszok eltűnése is egy ilyen heves pólusváltásnak volt köszönhető).


A maja naptárban megjövendöltekhez két dolgot kapcsolnak leggyakrabban: egyrészt a Bibliában is megjövendölt világvégét, azaz az Antikrisztus eljövetelét; másrészt az említett heves pólusváltás beköszöntét. Egy fontos dologról azonban a többség megfeledkezik eközben: a naptár nem a világvégét, hanem egy nagy ciklus, egy nagy év (valamivel több mint 5100 év) végét írja le. Azaz a bolygók, illetve a galaxis egy hatalmas kört tesznek meg az ismert univerzumban. A sokat emlegetett világvége tehát egy nagy év végét, és nem a világ végét jelenti.


A pólusváltás vélhetően a mi időnkben fog bekövetkezni. Ha másért nem, a hatalmas földrengések miatt mindenképpen: emlékezzünk, a tavalyi, Japánban kirobbant rengés következtében a föld tengelye 25 centiméterrel mozdult el! A pólusváltás lefolyását viszont már nem tudjuk előre megjósolni. Lehet, hogy pillanatnyilag is ez zajlik, ám az is meglehet, hogy viharos gyorsasággal fog bekövetkezni.

 

Forrás: EZOTV/HÍR PORT24

 

2012-11-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite