2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePopieluszko-ereklyét kap Mátraverebély-Szentkút

Popieluszko-ereklyét kap Mátraverebély-Szentkút


Szombaton és vasárnap tartják a 2,7 milliárd forintos uniós támogatásból megújult Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely főbúcsúját, a kegyhelynek vasárnap Jerzy Popieluszko ereklyéjét adják át - tájékoztatta a Ferences Sajtóközpont vezetője az MTI-t.

Szentkút

Szerdahelyi Csongor elmondta: szombaton, Nagyboldogasszony napján Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel, vasárnap pedig Kazimierz Nycz varsói bíboros, érsek celebrálja a 11 órakor kezdődő szentmiséket.

A lengyel főpásztor a szentmise előtt adja át a szentkúti kegyhelynek a vértanú, már boldoggá avatott lengyel Jerzy Popieluszko ereklyéjét, és katekézis keretében beszél a "szolidaritás papjának" életszentségéről.

A szombati szentmise előtt "Szerzetesként az oktatásban" címmel Labancz Zsolt piarista tartományfőnök tart katekézist.

A Nógrád megyei kegyhelyen Áder János köztársasági elnök tette le a 2,5 milliárd forintos beruházás alapkövét 2013 októberében.

A fejlesztés eredményeként a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények fogadják a leglátogatottabb római katolikus búcsújáróhelyre érkezőket. Megszépült a szabadtéri misézőhely, megközelíthetőbbé vált a Szűzanya szobra, felújították a rendházat. Komfortosabbá tették a zarándokházat, és újabb zarándokszállásokat is építettek. Mindemellett rendezvényterem és fogadóépület is épült Szentkúton.

Forrás: MTI/NOGRAD24

 

 

2015-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite