2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePor helyett pénzt söpörtek ki a házból Balassagyarmaton

Por helyett pénzt söpörtek ki a házból Balassagyarmaton


A Balassagyarmati Rendőrkapitányságra telefonon tett bejelentést 2013. február 15-én a délelőtti órákban egy balassagyarmati idős hölgy, mely szerint két napja lakásán két, 40 év körüli, jól öltözött, megnyerő modorú, de általa ismeretlen nő kereste fel.

rendőrkocsi

A bejelentő elmondta, hogy a két nő felajánlotta, hogy segítenek otthonát kitakarítani. A hölgy a takarítást nem kérte, de a „látogatókat" lakásába beengedte és kb. fél órán át velük beszélgetett. Bár a sértett azon a napon nem, de a tegnapi napon, a bejelentést megelőzően észlelte, hogy a lakásából a személyek - a figyelmét elterelve - eltulajdonítottak egy darab arany gyűrűt és 220.000 Ft készpénzt.

Kérjük, hogy személy- és vagyonbiztonságuk érdekében mindig elővigyázatosan járjanak el, ha idegen személy kér lakásukba bebocsátást bármilyen indokkal, akár gáz-, villanyóra leolvasóként, vagy hatósági személy, házaló árusként, vagy egyéb céllal, akár segítő szándékot színlelve. A lakásba ilyen módon bejutó elkövetők könnyen szabadítják meg az időskorút az értékeitől.

Lakásukon soha ne tartsanak sok készpénzt, az sokkal biztonságosabb helyen van egy pénzintézetben. Ékszereiket tartsák zárható szekrényben, ne hagyják jól látható helyen.

Lakásuk bejárati ajtajára szereltessenek biztonsági láncot, kiegészítő zárat és ezeket használják is.

Ha csak néhány percre hagyják el lakásukat akkor is használják a zárakat, de még otthon tartózkodásuk esetén is zárkózzanakbe.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite