2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedPozitív hangulatban nyitott a tőzsde

Pozitív hangulatban nyitott a tőzsde


Tőzsde02A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,69 pontos emelkedéssel, 23.479,66 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödött.


Az elemzők is pozitív nyitást vártak


Emelkedéssel kezdhet szerdán a Budapesti Értéktőzsde, hasonlóan az európai piacokhoz.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője erősödésre számít a nyitásban, várakozása szerint megfordulhat a keddi negatív tendencia mind az európai börzéken, mind a magyar értékpapírpiacon.

Ennek oka, hogy az amerikai Fed közzétette kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, amely szerint újraindítják a kötvényvásárlást. Így pedig viszonylag új "olcsó pénz" jelenhet meg a piacon. Ezt pedig nemcsak az amerikai piac, hanem az ázsiaiak is pozitívan árazták be.

Az Equilor elemzője hozzátette: itthon is fontos gazdasági bejelentések várhatóak az előzetes információk szerint. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán újabb részleteket ismertet gazdasági programjából. Ez pedig nemcsak a részvények árát, hanem a forint árfolyamát is pozitívan érintheti az elemző szerint.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője semleges nyitás után iránytalan kereskedésre számít. Viszont a délután várható miniszterelnöki bejelentés a jövő évi költségvetés kereteivel kapcsolatban megmozgathatja a piacot - tette hozzá.

A vezető papírok közül véleménye szerint az OTP-ben egy hete csak "daytraderek" kereskednek, így ha valami mozgás látszana is nap közben, az nap végére lenullázódik. A Magyar Telekom esetében azonban "tűkön ülve" lehet várni az eseményt, ugyanis e részvény árfolyamát már hetek óta az új különadó lehetősége tartja nyomás alatt az erősödő forint és csökkenő hozamok ellenére, melyek hagyományosan a távközlési részvény árfolyamának pozitív katalizátorai.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,94 pontos, 0,51 százalékos csökkenéssel, 23.405,97 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 5 forinttal, 0,02 százalékkal 20.995 forintra gyengült, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 1 forinttal, 0,02 százalékkal 5.530 forintra erősödött, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 13 forinttal, 1,96 százalékkal 650 forintra esett, forgalma 845,3 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 665 forinttal, 1,39 százalékkal 47.335 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el. Az Egis árfolyama 297,7 millió forintos forgalom mellett 205 forinttal, 0,91 százalékkal 22.800 forintra nőtt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite