2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóPünkösdi programok

Pünkösdi programok Hevesben


Gazdag pünkösdi kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat szombaton, vasárnap és hétfőn Heves megyében.

Folk5

(illusztráció)

Szombaton és vasárnap tartják Egerben a Pünkösdi vigadalom a Szépasszonyvölgyben elnevezésű fesztivált, amelynek keretében kirakodóvásárt, gasztronómiai bemutatókat és koncerteket rendeznek.

Ezzel egy időben Egerben, Demjénben, Egerszalókon, Noszvajon és Verpeléten a legjobb bortermelők borait kóstolhatják meg az érdeklődők a Nyitott Pincék az Egri Borvidéken Pünkösdkor című rendezvény keretében az Egri Borút Egyesület jóvoltából.

Vasárnap Egerben az Érsekkertben kerül sor a városi gyereknapra, de már szombaton a várban is rendeznek gyermeknapi programokat Magunkra öltjük a középkort címmel.

A közeli Noszvajon vasárnap és hétfőn szintén pünkösdi gasztronómiai programokon vehetnek részt a látogatók. Lehetőség lesz a Gazdaházban tájjellegű sütemények készítésére és kóstolójára, borkóstolásra, a gyermekeket kézműves foglalkozásokkal várják.
Vasárnap pünkösdi bornapot rendeznek Mátraszentimrén, ahol a Mátra jellegzetes ételeit és borait ízlelhetik meg a kirándulók.

Ugyancsak bornapokat tartanak május 25. és 28. között Gyöngyösön a Fő téren, ahol a Mátrai Borvidék legkiválóbb borászai kínálják termékeiket. A színpadon népzenei és könnyűzenei produkciókat láthat a közönség, fellép Wolf Kati is. Borlovagokat is avatnak és kihirdetik a Mátrai Borvidéki Borverseny eredményét.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite