2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRabolt és lopott egy 14 éves fiú Salgótarjánban

Rabolt és lopott egy 14 éves fiú Salgótarjánban


Bűnügyi őrizetbe vették a 14 éves fiatalkorút a salgótarjáni nyomozók - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

rabolteslopott

Fotó: police.hu


A rendőrség ügyeletére 2017. augusztus 13-án 3 óra 18 perckor tett bejelentést a sértett, miszerint ismerőse betört hozzá, bántalmazta, majd a táskájával együtt távozott a helyszínről. A rendőrök az azonnalos forrónyomos intézkedés eredményeképp elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 14 éves salgótarjáni fiút.


A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú 2017. augusztus 13-án - a bejelentést megelőzően röviddel - a sértett salgótarjáni lakásának ajtaját befeszítette, majd oda bement. A gyanúsított ezt követően egy zseblámpával az ágyon fekvő nő szemébe világított, miközben ordibált és kezével, több alkalommal a sértett felé csapott. A fiatalkorú ezt követően az így megfélemlített nő mellől felkapta táskáját és az abban elhelyezett készpénzzel és személyes okiratokkal együtt elfutott a helyszínről.


A 14 éves salgótarjáni fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. június 2-án ugyanezen salgótarjáni lakásba a lakatpánt megrongálását követően bement és onnan egy pénztárcát - az abban elhelyezett készpénzzel és személyes okiratokkal együtt - és egy mobiltelefont lopott el.


A rendőrök az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói rablás és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Forrás: POLICE

2017-08-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite