2021. április 14., szerda - Tibor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRács mögött a Balassagyarmaton elfogott embercsempész

Rács mögött a Balassagyarmaton elfogott embercsempész


A bíróság a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán letartóztatásba helyezte azt a 31 éves férfit, aki négy török állampolgárt kísérelt meg Németországba csempészni anyagi ellenszolgáltatás fejében - közölte a Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Főügyészség.

embercsempeszracsmogott

Fotó: police.hu


A férfi cseh hatósági jelzéssel ellátott gépkocsiját 2021. március 28-án este Balassagyarmat belterületén rendőri ellenőrzés alá vonták. Az autót a 31 éves, magyar állampolgárságú, de cseh tartózkodási hellyel is rendelkező férfi vezette, rajta kívül azonban a gépjárműben utast is találtak a rendőrök, akik magyarországi belépési és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, személyazonosságukat török személyi igazolvánnyal igazolták.

okosora_banner1_fekete

HIRDETÉS


A letartóztatott magyar férfi egy ezidáig be nem azonosított személlyel megbeszélve korábban Vecsésen vette fel gépkocsijába a férfiakat, akikről maga is tudta, hogy illegálisan tartózkodnak az országban, és Magyarország elhagyásához sem rendelkeznek megfelelő dokumentumokkal. Az utasok úticélja Németország lett volna. A gyanúsított először Balassagyarmatra fuvarozta, ahol egy parkolóban kitette őket, amíg ő a szlovák-magyar átkelőhelyre ment annak érdekében, hogy az országból való kilépés feltételeit ellenőrizze. A rendőri intézkedésre akkor került sor, miután visszament a török állampolgárokért, akik ismételten beszálltak a kocsijába.


A gyanúsított a négy utasának az államhatár illegális átlépéséhez kísérelt meg segítséget nyújtani, fejenként 1000 euro ütötte volna a markát, ha a tervezett célállomásra, Drezdába érnek. Az ügyészi indítvány alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az embercsempészés bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

2021-04-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite