2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRács mögött a kifosztó tolvaj

Rács mögött a kifosztó tolvaj

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen folytatott eljárást. A nyomozás adatai alapján megállapítást nyert, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy 52 éves salgótarjáni férfi gyanúsítható megalapozottan. A férfit a salgótarjáni rendőrök elfogták, akinek a bíróság 2011. szeptember 27-én előzetes letartóztatását rendelte el - tájékoztatta hírportálunkat Dankóné Nagy Éva a Nógrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

börtön2

A rendelkezésre álló adatok szerint még 2011. május végén a megyeszékhely távolsági autóbusz pályaudvarán a gyanúsított egy férfi őrizetlenül hagyott kabátját tulajdonította el, a benne lévő mobiltelefonjával és személyes okirataival, bankkártyájával, a sértettnek 28.000 Ft kárt okozva.

Egy hónap múlva a buszpályaudvar italboltjában tartózkodó egyik férfi figyelmét terelte el és ezt kihasználva pénztárcájából emelt el a 80.000 Ft-ot. Megállapítást nyert az is, hogy az 52 éves férfi még 2011. július 8-án a salgótarjáni vasúti pályaudvaron egy más személy által bántalmazott és ennek következtében eszméletét vesztő, földön fekvő fiatal fiú ruházatát átkutatta és védekezésre képtelen állapotát kihasználva értékeit kísérelte meg eltulajdonítani. Majd cselekményével ugyan felhagyott, de a láthatóan segítségre szoruló sértetthez orvost, vagy egyéb segítséget nem hívott és ő sem nyújtott.

A férfit, elfogását követően a rendőrök a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították és lopás, okirattal visszaélés, segítségnyújtás elmulasztása, kifosztás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfit a hatóság őrizetbe vette és előzetes letartóztatására tett előterjesztést, melyet a bíróság a napokban el is rendelt.

 

HÍR PORT24

 

2011-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite