2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonRágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot Hagyó

Rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot Hagyó


Hagyó MiklósA volt főpolgármester-helyettes már korábban is azt nyilatkozta, hogy Balogh Zsolt rágalmazó kijelentéseit nem hagyja jogi válasz nélkül. Hagyó Miklós rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját - erről a volt főpolgármester-helyettes számolt be az MTI-nek kedden. Hagyó Miklós szerdán részt vesz a fővárosi, a BVK-nál történt szabálytalanságokat vizsgáló bizottság ülésén.

Hagyó Miklós az MTI-nek elmondta: március 10-én "aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" miatt Balogh Zsolttal szemben feljelentést tett a bíróságon a "becsülete csorbítását célzó hamis állításokra adott válaszként".

A volt főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy korábban azt nyilatkozta, Balogh Zsolt rágalmazó kijelentéseit nem hagyja jogi válasz nélkül.

Ezt követően jogi szakértőkkel egyeztetett. Ennek alapján úgy értékelte, hogy Balogh Zsolt - a Magyar Nemzetben március 6-án közölt és a HírTV-ben egy nappal később sugárzott - valótlan állításaival szemben négy különböző, a törvény által biztosított jogi eljárás igénybe vételére lenne lehetősége.

A hamis vád miatt azért nem tudok Balogh Zsolttal szemben eljárást kezdeményezni, mert nem áll rendelkezésemre a vádaskodó valótlan állításait tartalmazó nyomozati vallomás - mondta Hagyó Miklós, hozzáfűzve: amint ez a kezében lesz, nyomban megteszi a feljelentést.

A sajtó-helyreigazítási eljárás szerinte az ügy és az őt ért "alaptalan vádaskodás" fajsúlyához képest nem kellő súlyú jogi eszköz, a személyiségi jogi keresetről később dönt.

Igennel felelt arra a kérdésre, hogy szerdán részt vesz-e a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülésén. Ennek kapcsán elmondta, hogy a vizsgálóbizottság elnökétől 23 írásos kérdést kapott előre, ezekre a helyszínen válaszolni fog.

2010-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite