2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonRágalmazó videóval akarták lejáratni Kósát

Rágalmazó videóval akarták lejáratni Kósát


Kósa LajosEgy olyan videofelvétel került fel néhány napja a YouTube tartalommegosztó portálra, melyen egy, a DEGA Ingatlanfejlesztő Kft. alkalmazottja azt állítja: több alkalommal is 50 és 75 millió forint közötti összegeket vitt Debrecenbe a helyi vagyonkezelő egyik munkatársának és személyesen Kósa Lajos polgármesternek azért, hogy milliárdos értékű földterületeket átminősítsenek cége számára.


A pénz - szavai szerint - Baross utcai irodába a vagyonkezelőnek, illetve a Látóképi csárdában lett átadva Kósa Lajosnak. A férfi azt is állítja: a szóban forgó cég szponzorálta Kósa Lajos hobbiját, a motorozást, illetve pénzelte az azóta megszűnt Debreceni Vadkakasok kosárlabdacsapatot.


Mint kiderült: a felvételeken szereplő férfi Rónai Attila, és valóban a cég alkalmazottja, aki azonban a Népszabadság tudósítójának azt mondta: a felvételen elhangzottak valótlanok, azon kijelentésekre kényszerítették, emiatt feljelentést fog tenni a rendőrségen. A cégtől a férfit nem bocsátották el, mint mondták, megvárják a nyomozás végét, esélyt adnak munkatársuknak, hogy tisztázza magát.


A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a birtokába jutott rendőrségi feljelentésre hivatkozva azt írta: Rónainak az olajszőkítési ügyekben ismertté vált Portik Tamás mutatott be két férfit, akik azt állították, a Nemzetbiztonsági Hivataltól jöttek, és Kósa Lajosról gyűjtenek adatokat. A két férfi később azzal fenyegette meg Rónait, hogy régi ügyei alapján börtönbe juttatják, ha nem működik velük együtt.
A két lap által közölt feljelentés szerint a Kósa Lajost rágalmazó videót 2007-ben vették fel, az egyik, magát NBH-sként bemutató férfi vezényletével.


Debrecen polgármestere az ügy kapcsán közölte: büntetőfeljelentést tesz. Kósa megemlítette: a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nek (DV Zrt.) semmilyen irodája nincs a debreceni Baross utcában. Hangsúlyozta: szabályozási tervet, beépítési szabályokat Debrecenben kizárólag a város közgyűlése módosíthat, sem a DV Zrt.-nek, sem pedig neki nincs ilyen jogosultsága. A város önkormányzata a DEGA Kft.-vel nem került kapcsolatba. Az olyan telkekkel kapcsolatos módosításra, amelyek a DEGA tulajdonában vannak vagy voltak, 1999 óta nem került sor.


A DEGA Kft. 2005 októbere és 2006 októbere között 50 millió forint plusz áfa értékben kötött reklámszerződést az azóta megszűnt Debreceni Vadkakasokkal. Motorjait pedig saját pénzéből vette és maga is tankolja azokat - szögezte le a polgármester.

2010-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite