2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRajtaütöttek a szécsényi rendőrök a fémtolvajokon

Rajtaütöttek a szécsényi rendőrök a fémtolvajokon


A Szécsényi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztály járőrei szolgálatuk ellátása során 2012. január 12-én 01 óra 45 perckor a szécsényi sóderbánya-tóhoz vezető úton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és a benne ülő két személyt.

Rendőr autó002


A 20 éves balassagyarmati férfi, aki a gépjárművet vezette sem jogosítványt, sem más okiratot felmutatni nem tudott. A gépjármű utánfutóján két darab vas tárgyat szállítottak, melyek származásával kapcsolatosan kezdetben elfogadható információval nem tudtak szolgálni, majd azt állították, hogy azt találták.


Megállapítást nyert azonban, hogy a 2 db csigás mozgató szerkezet és annak tartó gerendái a Rétsági Ipolymenti és Talajvédelmi Vízgazdálkodási Társulat kezelésében lévő, ún. Sóderbánya-tóhoz vezető út mentén található - üzemen kívüli - zsiliprendszer felhúzó szerkezetének, 2 db csigás mozgató szerkezete és tartó gerendái, valamint 1 db 150 cm hosszúságú 25x25 mm-es zárt szelvénye, összesen kb. 200.000 Ft értékben.


A rendőrök a két férfit elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a 20 éves férfit lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki és vele szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg a 21 éves rimóci társát is gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a bűncselekmény elkövetéséhez használt személygépkocsit és az eltulajdonított fém alkatrészeket lefoglalta. Így a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a kár megtérült.


Forrás: police.hu/HÍR PORT24

 

 

2012-01-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite