2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóRárós Fesztivál júliusban

Rárós Fesztivál júliusban


A magyar kultúra népszerűsítése, a hagyományok megőrzése a célja a civil kezdeményezéssel megvalósuló Rárós Fesztiválnak, amelyen zenei és irodalmi programok, kézművesek várják a látogatókat. A Nógrád megyei eseménynek Rárós Puszta, Litke és Mihálygerge ad otthont július 25. és 28. között.

nogradmegyeegy

A fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján Galovtsik Lilla, a fesztivál marketingvezetője elmondta: a rendezvény négy napja alatt három helyszínen mintegy száz fellépőt láthat a közönség. A fesztivált szervező csapat önkéntesekből áll, a négy nap alatt 30-50 ezer látogatóra számítanak.

A Rárós Fesztivált először 1979-ben - Rárós Napok néven - a palócság hagyományőrző fesztiváljaként szervezték meg, és tizenhat éve, 1997-ben rendezték meg utoljára. A fesztivál kettős céllal kelt ismét életre: egyrészt a magas munkanélküliségi mutatóval rendelkező térségben (Salgótarján-Szécsény-Hollókő háromszöge) szeretnének a turizmuson keresztül megélhetési lehetőséget adni, másrészt a magyar zene és kultúra hagyományait megőrizni.

Galovtsik Lilla kitért arra, hogy a fesztivál programjában a magyar könnyű-, komoly- és népzene, valamint a nóta képviselői mellett szentendrei festő- és graffiti művészek is szerepelnek. Az irodalmi színpadon Vámos Miklós és Bornai Tibor duettje hallható, szórakozási lehetőséget nyújtanak az elektronikus zene kedvelőinek, Borsétány is várja a vendégeket, továbbá számtalan civil társadalmi szervezetnek biztosítanak teret.

A nagyszínpadon a fesztivál első napján, július 25-én csütörtökön a Balaton, az ef. Zámbó Happy Dead Band, az Ági és a Fiúk, valamint a Müller Péter Sziámi and Friends lép fel. A péntek a magyar rock napja, amelyen a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 40 éves jubileumi előadása a veszprémi Pannon Várszínház produkciójában látható, és magyar rockzenészek előadásában, megállás nélkül mintegy húsz ikonikus rockszám hangzik el.

Szombaton a KFT, Deák Bill Gyula és a Bikini lép fel, majd az estét az R-Go koncertje zárja. Vasárnap az Anna and The Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Péterfy Bori & Love Band, valamint a Depresszió játszik, a rendezvényt Caramel zárja szimfonikus koncertjének fesztiválverziójával.

A népzenei színpad programját várhatóan a Felszállott a páva szakmai csapata szervezi, továbbá helyet kaptak a magyar nóta sztárjai is. A komolyzenei színpadon Pintér Péter, Balázs Fecó, Varga Miklós, valamint Szakcsi Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos lép fel.

A fesztivál könnyűzenei nagyszínpadáról élő YouTube-közvetítést adnak, amerikai és ausztrál IP cím elérhetőséggel. További információk a fesztivál honlapján (www.rarosfesztival.hu) találhatók.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite