2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonRászoruló gyerekeké az ország legnagyobb mangalicájából készült kolbász

Rászoruló gyerekeké az ország legnagyobb mangalicájából készült kolbász


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért (HEGYEM) Nonprofit Kft.-nek ajánlották fel azt a 200 kilogrammos kolbászt, amelyet Magyarország legnagyobb mangalicájából készítettek vasárnap Budapesten a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. (MIKSZ) kezdeményezésére.

mangalica

Az ország legnagyobb mangalicáját mérlegelik az óbudai Rozmaring vendéglő udvarán 2012. november 4-én. A közel 300 kilós mangalicából mintegy 200 kilogramm kolbászt készítenek rászoruló gyermekek számára a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. jótékonysági akciója keretében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Erdei Zsolt, a szövetség jótékonysági nagykövete vezetésével egy mintegy 260 kilós állatból készítették el a 200 kilogrammos kolbászt. Az állatot a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete ajánlotta fel - tájékoztatta az MTI-t az esemény kommunikációját végző cég.


A MIKSZ a magyar termelőkkel összefogva vasárnap elindította karácsony előtti jótékonysági élelmiszergyűjtését, amelynek célja, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programjának és a HEGYEM gyermekeinek egy tonna élelmiszert gyűjtsön össze. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert, mivel az akciót folytatják a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, a Millenárison november 16-18. között.


"Célunk az egy tonna elérése. Ekkora mennyiségű élelmiszerrel szeretnénk segíteni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM Nonprofit Kft-t." - idézte a közlemény Pap Krisztiánt, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatóját, aki hozzátette: "ma hozzávetőleg 15 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk is segítsünk".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Szigetváry Zsolt

 

2012-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite