2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonRazziát tartott a NAV a piacon

Razziát tartott a NAV a nyíregyházi piacon


Razziát tartott a nyíregyházi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely az akció során több százezer forint adóhátralékot fizettetett ki a feketéző kereskedőkkel - tájékoztatta a hatóság adószakmai szóvivője szombaton az MTI-t.

nav ellenorok

Linczmayer Szilvia elmondta: a szigorú ellenőrzést a tisztességesen működő vállalkozások kezdeményezték, mert az utóbbi időben elburjánzott az engedély, illetve számla nélküli árusítás a piacon.

Az akcióban részt vevő adóellenőröket és végrehajtókat egyenruhás pénzügyőrök is elkísérték, mivel számítani lehetett arra, hogy az ellenőrzést észlelve az érintettek - teljes árukészletüket hátrahagyva - eltűnnek. A gazdátlanul hagyott árut a NAV ellenőrei autóra rakták, a megjelenő tulajdonosokról pedig kiderült, hogy egyiküknek nincs vállalkozói engedélye - közölte a szóvivő.

Az ellenőrzés során a végrehajtók több százezer forintos adótartozást fizettettek ki a kereskedőkkel, akik között akadt olyan is, aki már ötmillió forinttal tartozott az államnak. A hatóság szakemberei külföldi zugárusokat is találtak a piacon, akik - a kereskedőkhöz hasonlóan - csak akkor tarthatták meg árukészletüket, ha kifizették a kiszabott bírságot - tette hozzá Linczmayer Szilvia.

A piacon talált hamis márkajelzésű termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, azok árusítóját pedig előállították. A szóvivő megjegyezte: az adótartozások miatt és a tisztességes kereskedők védelmében további akciókra lehet számítani a piacokon.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite