2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonRegőczi: félkatonai szervezetként működött a BKV

Regőczi: félkatonai szervezetként működött a BKV


A volt vezérigazgató-helyettes szerint a közlekedési vállalatnál évtizedekig az volt a mentalitás, hogy fölfelé senki nem kérdez, lefelé pedig nem magyarázkodik. Regőczi Miklós szerint fél tucat lobbista folyamatosan jelentkezett a cégnél, s volt közülük olyan, aki utasított.


Hierarchikus, félkatonai szervezetként működött a BKV - állítja a népszavának interjút adó Regőczi Miklós, egykori vezérigazgató-helyettes.
A vállalatnál évtizedekig az volt a mentalitás, hogy fölfelé senki nem kérdez, lefelé pedig nem magyarázkodik. Volt olyan vezérigazgató-helyettes, akinek csak úgy lehetett belső levelet írni, hogy ő azt előtte megnézte - mondta Regőczi.


Úgy vélte: Antal Attila vezérigazgatót azért kellett elmozdítani, mert az SZDSZ-nek nem csinált meg mindent. Ő a Demszky-Hagyó-háború áldozata lett.
Azzal, hogy fel kívánták számolni a pazarló viszonyokat, sok érdeket sértettek. Így járhat mindenki, aki reformot akar - figyelmeztetett.
Beszélt arról is, hogy állandóan környékezték őket a lobbisták, fél tucat olyan volt közülük, aki állandóan jelentkezett. Volt, aki csak javaslatot tett, és volt, aki utasított. Attól függően, ki mennyire érezte magát erősnek, ki mögött ki állt.


Ahol állami, vagy önkormányzati tulajdon, szinte mindig megjelennek a befolyásolási kísérletek, és általában eredményesek is - érvelt Regőczi. Szerinte a közlekedési cégnél feltártakhoz hasonló tucatnyi cégnél előfordulhatott. Ez nem BKV-specifikus történet - szögezte le, megemlítve a MÁV-ot és a postát.
Biztosan nem folyt el annyi pénz a BKV-nál, mint amennyire az emberek általában gondolnak Milliárdok már csak a cég meglehetősen szűk mozgásterű éves költségvetése miatt sem mehettek ki, a négyes metrót leszámítva - emelte ki a volt vezérigazgató-helyettes.

2010-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite