2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonRegőczi kitálalt: az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV

Regőczi kitálalt: az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV


RegőcziA közlekedési vállalat volt vezérigazgató-helyettese azt állítja: rendszeresen érkeztek hozzá őolitikusoktól kérések, többnyire közvetítőkön keresztül. Helyzetbe kellett hozni cégeket, és meg kellett kerülni a közbeszerzést - mondta lapinterjúkban Regőczi Zoltán. Kijelentette azt is: a 4-es metró Rákóczi téri állomását csak azért terveztették át, hogy legyen örögy 600 millió forint kifizetésére. Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök a Magyar Televízióban azt mondta: kizártnak tartja, hogy kollegái bűncselekményt követtek volna el.


Az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese szerint, akivel a Népszabadság és a Magyar Nemzet is közöl interjút.
A közlekedési vállalatnál folyó nyomozás egyik gyanúsítottja a Népszabadságnak azt is megemlítette, hogy ilyen kifizetőhely volt az adott kormánytól függően minden állami és önkormányzati cég.


Két-háromhetente kaptam politikai kérést. Főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, illetve az SZDSZ részéről leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzám utasításokat - mondta a Népszabadságnak Regőczi Miklós. Hozzátette: Demszky Gábor és Hagyó Miklós lobbistái próbálták befolyásolni, kivel kösse meg a BKV a nagyobb értékű közbeszerzési szerződéseket. Műszaki területen fordulhatott elő, hogy a nyertes cég utólag árat emelt vagy határidőt hosszabbított, a megemelt összegből pedig bizonyos százalékot vissza kellett csorgatni.


Demszky Gábor egyszer hívta személyesen, hogy a Sawyer Miller Grouppal kössön szerződést, de "ők legalább megdolgoztak a pénzükért". A koalíciós politikusok, vagy leginkább az ő közvetítőik folyamatosan kérésekkel álltak elő - állítja Regőczi a Népszabadságban.
Az interjúban egyebek mellett azt mondta: konkrét politikai kérés volt a Csapó Bt. ügye. Lelovics Ottó, Hagyó kommunikációs igazgatója kérte, hogy Csapó Gábor vízilabda-iskolájának adjanak pénzt. A 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését pedig azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen igazi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.


A Magyar Nemzetnek adott interjúban Regőczi Miklós említést tesz arról is, hogy Tóthfalusi György több nagy értékű ingatlanprojekt ügyében adott utasítást, egyebek között arra, hogy kerüljék ki a közbeszerzést, és hozzanak helyzetbe egyes cégeket. A speciális fővárosi elvárások közé sorolta, hogy legyen minél több olyan rendezvény, amelyen Demszky és Hagyó pozitívan szerepelhet. Állítása szerint nemcsak a fővárosi, de az országos politikából is érkeztek kérések.
Példaként említette: Antal Attila volt BKV-s vezérigazgató kereste meg azzal, hogy Lendvai Ildikó (MSZP) egyik ismerősét kellene elhelyezni, illetve egy államtitkár, vagy államtitkár-helyettes feleségét kellett alkalmazni a cégnél, Nyakó István és felesége pedig buszokat kért kölcsön pár alkalommal ifjúsági táboroztatáshoz.


Burány kételkedik
Ez egy olyan állítás, amit semmiképp nem lehet elfogadni - reagált Burány Sándor Regőczi Miklós azon kijelentésére, miszerint a BKV az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelye volt. Az MSZP fővárosi elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában hozzátette: kizártnak tartja, hogy bármely kollegája bűncselekményt követett volna el.
Hangsúlyozta: ha bárkivel kapcsolatban kiderül, hogy lopott, akkor vigye el a balhét. De ha bárkiről kiderül az, hogy rágalmazott, akkor ő is vigye el a balhét.

2010-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite