2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendkívüli hideg, kiemelt figyelem Nógrád megyében

Rendkívüli hideg, kiemelt figyelem Nógrád megyében


A Nógrád megyei rendőrök, a polgárőrök és a civil szervezetek továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élők biztonságára - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

rendkivulihidegnograd


Meleg teával, takarókkal és szükség esetén melegedő helyre szállítással is segítik a rászorulókat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, ahol fedél nélküli, vagy idős, egyedülálló emberek élnek és amennyiben szükséges, értesítik a polgármesteri hivatal, a karitatív szervezetek, vagy a mentőszolgálat munkatársait.


Lakossági bejelentés alapján a rétsági járőrök 2017. január 8-án Alsópetényben egy 54 éves egyedül élő férfihoz látogattak el, aki örömmel fogadta a rendőrök látogatását. A férfi elmondta, hogy elegendő tüzelője van, ellátása megoldott, de jó érzés tudni, hogy a szomszédai és a rendőrök is figyelnek rá.

rendkivulihidegnograd1


A kora délutáni órákban egy 59 éves nézsai nő a rendőrség segélykérő telefonszámán kért segítséget. A bejelentő elmondta, hogy egyedül él a kihűlt házában, van tüzelője, de nem tud fűteni, mert egy héttel korábban műtötték, ami miatt jelenleg fekvőbeteg. A rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal és otthonában felkeresték a rászoruló nőt, majd segítettek a tűzifa hasításában és behordásában.

rendkivulihidegnograd2


Az időjárási előrejelzések alapján továbbra is rendkívüli hideg várható, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben lakókörnyezetükben valaki segítségre szorul, hívják a 112-es központi segélyhívó számot!


Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

Fotók: police.hu

 

2017-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite