2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonRendkívüli vizsgálat lesz a BKV-nál a metrótűz miatt

Rendkívüli vizsgálat lesz a BKV-nál a metrótűz miatt


metrótűzKedden délután teljesen kiégett egy metrókocsi az Árpád hídi megállónál. Az utasokat nem szállító szerelvény az alagútban akadt el. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az eset kivizsgálására kérte fel a BKV vezérigazgatóját.


Rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt a keddi metrótűz ügyében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.


A BKK közölte, hogy Tarlós István főpolgármester nevében és megbízásából haladéktalanul felkérik a BKV vezérigazgatóját, hogy az eset körülményeit teljes körűen vizsgálja ki és tárja fel, készítsen vizsgálati jelentést, továbbá intézkedjen minden lehetséges és szükséges lépés megtételére, hogy hasonló veszélyes üzemzavarok, tűzesetek a jövőben a metróhálózaton elkerülhetők legyenek.
A "súlyos tűzeset" a 3-as metró vonalán különös figyelmet érdemlő, kritikus üzemzavar és esemény - emelték ki. Hozzátették: a metró üzeme biztonságos, de még a legkisebb esélyét is el kell kerülni annak, hogy a metróban tűzeset okozzon üzemzavart, vagy járjon bármilyen más, nemkívánatos következménnyel.


Teljesen kiégett egy metrószerelvény első kocsija Budapesten, az Árpád hídi megállónál az alagútban kedden kora délután. Kiégett a második kocsi első része is, az alagútban a kábelek összeégtek, a biztonsági világítást szolgáló lámpák leolvadtak a mennyezetről.
A BKV fődiszpécsere korábban azt közölte, hogy a szerelvény az alagútban akadt el, de utasokat nem szállított, és a metró vezetője elhagyta a szerelvényt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite