2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrkézen a balassagyarmati sorozatbetörők

Rendőrkézen a balassagyarmati sorozatbetörők

 

Egy férfi és élettársa öt balassagyarmati ingatlanba, és egy dejtári családi házba törtek be. A férfit és a nőt beazonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

sorozatbetorok0422

Fotó: police.hu


A rendőrségre 2016. szeptember végén érkezett a bejelentés, miszerint ismeretlen személyek egy dejtári ingatlanba betörtek és onnan készpénzt és egyéb tárgyakat tulajdonítottak el. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 34 éves R. Mihályt és a 28 éves R. Tímeát.


A jelenlegi adatok alapján a R. Mihály és élettársa, 2016. szeptember 28-án a délelőtti órákban - az ott lakók távollétét kihasználva - a bejelentésben megjelölt dejtári családi ház kerítésén átmásztak, majd az ablakpárkányon hagyott kulccsal a bejárati ajtót kinyitották. Az ingatlant átkutatták és onnan nagyobb összegű készpénzt, és arany ékszereket - nyakláncot, medált, karikagyűrűt, fülbevalót - tulajdonítottak el.
A 34 éves férfi és 28 éves nő társa megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2016. október vége és 2017. március 15. közötti időszakban további öt balassagyarmati ingatlanba törtek be. A két gyanúsított a családi házak ajtaját befeszítette, majd az ingatlanok helyiségeiben kutatást végezett és onnan laptopot, telefont, tabletet, arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. R. Mihály és társa a sértetteknek közel 2.500.000 Ft kárt okoztak.


A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított R. Mihályt és R. Tímeát 6 rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.

Forrás: POLICE

 

2017-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite