2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Rendőrkézen a betörőpáros

Salgótarján: Rendőrkézen a betörőpáros

A salgótarjáni rendőrök elfogták és azonosították a salgótarjáni ingatlanokba betörő 24 éves férfit és 30 éves nő társát.

betoresarany

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. január 8-án 22 óra 30 perckor érkezett egy névtelen bejelentés miszerint egy salgótarjáni férfi és társa lakásán lopásból származó tárgyak vannak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a bejelentésben megnevezett B. Attila 24 éves és R. Aranka 30 éves salgótarjáni lakosok lakóhelyén házkutatást tartottak, melyen több bűncselekményből származó tárgyat találtak.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2015. november 18. és 2015. november 20. közötti időben egy salgótarjáni - ideiglenesen lakatlan - családi ház ajtaját befeszítették és ott kutatást végeztek, majd onnan ágyneműket, rádiót, táskákat tulajdonítottak el. A páros néhány nap elteltével egy újabb lakatlan salgótarjáni ingatlanba mentek be, úgy, hogy annak ablakát betörték, azonban nem tulajdonítottak el semmit. Ezt követően a terheltek 2015. december 28-a körüli időben - az ott lakók távollétét kihasználva - további két salgótarjáni ingatlanba törtek be hasonló módszerrel. Az egyik családi házból készpénzt, porszívót, számítógépet, különféle arany ékszereket, ezüst kelyhet és ezüst tárgyakat vettek magukhoz és a házból távoztak, míg a másik épület nyitott teraszáról tulajdonítottak el egy tárgyat.

A hatóság tagjai az eltulajdonított arany és ezüst ékszereket, ezek értékesítéséről kiállított zálogjegyeket és a bűncselekmények során eltulajdonított használati tárgyak nagy részét lefoglalták. A 24 éves férfit és nő társát a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították és két rendbeli lopás bűntett, továbbá két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. B. Attilát őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, melyet a bíróság 2016. január 11-én elrendelt.

 

Forrás: Police.hu/NOGRAD242016-01-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite