2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján - Rendőrkézen a sorozatbetörő

Salgótarján - Rendőrkézen a sorozatbetörő


Százhalombattán fogták el a salgótarjáni nyomozók a 26 éves férfit.

bilincs

A rendőrségre 2017. február 15-én tett bejelentést egy nő, miszerint Salgótarján egyik zártkerti övezetében lévő hétvégi házába ismeretlen személy betört.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével D. Péter 26 éves salgótarjáni lakos gyanúsítható megalapozottan.

A férfi 2016. december és 2017. február közötti időszakban a sértett körbekerített hétvégi házába több alkalommal bement. D. Péter a ház kerítését letaposta és a melléképületekből több mázsa fűrészelt fát, és különböző használati gépeket tulajdonított el, míg egy másik alkalommal a hétvégi ház ablakát betörte és onnan gáz főzőlapot és elektromos sütőt tulajdonított el.

D. Péter megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. május 6-ra virradóan az egyik salgótarjáni italbolt ablakáról a rácsot lefeszítette és onnan kávét, tejszínhabot, konzervet, szeszesitalt és közel 90.000 forint készpénzt tulajdonított el. A beszerzett adatok alapján a férfi pár nappal ezt megelőzően az egyik megyeszékhelyi szupermarketből - ruhája alá rejtve - kísérelt meg egy üveg márkás bort ellopni. Cselekménye befejezésében a biztonsági őr akadályozta meg.

A hatóság elfogató parancsot bocsátottak ki az ismeretlen helyen tartózkodó D. Péter ellen, akit a salgótarjáni nyomozók 2017. szeptember 8-án Százhalombattán elfogtak és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a 26 éves férfit 3 rendbeli lopás bűntett, valamint 1 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és az illetékes ügyészségre előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.Forrás: Police.hu


2017-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite