2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
NagyvilágRendőrkézre került egy drogcsempészbanda magyar főnöke

Costa Ricában rendőrkézre került egy drogcsempészbanda magyar főnöke


Rendőrkézre került Costa Ricában egy magyar férfi, aki egy ottani kábítószercsempész bandának a főnöke, és aki mexikói légikisasszonyokat is felbérelt futárnak - adták hírül a közép-amerikai ország lapjai.

bilincsben

A Costa Rica-i lapok - így a La Nación - beszámolt arról, hogy július 8-án őrizetbe vettek egy magyar férfit, akiről kiderült, hogy egy kiterjedt hálózatú helyi drogcsempészbanda vezetője.

A szervezet felgöngyölítésére még 2012 szeptemberében kezdődött meg a nyomozás, amikor a rendőrség San José egyik negyedében őrizetbe vett egy Blanco Evans nevű Costa Rica-i állampolgárt. A férfi gépkocsijában 165 ezer dollárt találtak elrejtve. A nyomozás során kiderült, hogy a szervezet szárazföldön szállított - autókba rejtve - kábítószert Mexikóba, az ezért járó pénzt pedig mexikói légikisasszonyok szállították titokban repülőn Costa Ricába.

A szálak a magyar bandafőnökhöz vezettek, akinek Ajuela városban lévő házában a rendőrök hat kilogramm kokaint találtak. A magyar drogcsempész gépkocsijával közlekedett a városban, amikor a hatóságok elfogták őt, s az autójában további tíz kilogramm "fehér porra" leltek.

A vizsgálatok szerint a magyar férfi irányította bűnszövetkezet nem csupán kábítószer-kereskedelemmel, hanem pénzmosással is foglalkozott.

http://www.nacion.com/sucesos/narcotrafico/Hungaro-aeromoza-traer-dinero-narco_00_1364863571.html

http://www.prensalibre.cr/lpl/nacional/89817-judiciales.html

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-09-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite