2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrök és polgárőrök közös ellenőrzése Nógrád megyében

Rendőrök és polgárőrök közös ellenőrzése Nógrád megyében


A Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén végrehajtott közös ellenőrzés célja többek között az ittas járművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

ellenorzesnogradmegye

Fotó: police.hu


A Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrse és a Kállói Polgárőr Egyesület kezdeményezésére 2018. május 18-án a rendőrség és a polgárőrség a rendőrkapitányság illetékességi területén közös ellenőrzést tartott. A rendőrségnek az intézkedésekbe besegítettek a pásztói járás polgárőr egyesületei közül a kállói, a palotási, az erdőkürti, a felsőtoldi egyesületek polgárőrei, valamint a Cserhát Különleges Mentő és Polgárőr Egyesület is. A Pásztói Rendőrkapitányság rendőrei mellett összesen 7 fő polgárőr teljesített szolgálatot.


A komplex ellenőrzések célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, az ittas járművezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök, gyermekbiztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt. Az akcióban a polgárőrség rendszámfelismerő rendszerét is igénybe vették, amely összesen 175 gépkocsi ellenőrzését regisztrálta.


A rendőrök a fokozott ellenőrzés során 1 személlyel szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt intézkedtek, 1 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást, 11 fő ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek és 9 gépjárművezetővel szemben helyszínbírságot szabtak ki szabálysértés elkövetése miatt.

 

Forrás: POLICE

2018-05-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite