2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonRendőrség: senkit nem terhel felelősség a nagylóki méhtámadás miatt

Rendőrség: senkit nem terhel felelősség a nagylóki méhtámadás miatt


Senkit nem terhel felelősség a Nagylók külterületén, az Iringó tanösvényen április 28-án történt méhtámadás miatt - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

mehraj

A turistaút mellett elhelyezett kaptárakból felszálló méhek egy kiránduló csoportot támadtak meg, 28-an megsérültek. Közülük 18 embert kórházba szállítottak, míg tíz sérültet a helyszínen láttak el a mentők.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a sárbogárdi rendőrkapitányságon feljelentéskiegészítés történt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt. A rendőrség megkereste az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Fejér megyei szervezetét, amely megállapította, hogy a kaptárakban lévő 700 méhcsalád telepítésével kapcsolatban nem történt szabálytalanság.

A vizsgálat megállapításai szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest melegebb idő volt, emiatt a méhek a megszokottnál alacsonyabban repültek. A kirándulók keresztezték útvonalukat, és az erős illatú napvédő és rovarriasztó krémek, amelyekkel az emberek bekenték magukat, irritálták a rovarokat, ez vezethetett a méhtámadáshoz. Az első csípéseket követően fellépő pánik még agresszívebbé tette a méheket.

A kirándulást szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor semmilyen olyan körülményt nem tapasztaltak, amely visszatartotta volna őket a kirándulástól. Mivel a szervezők a tőlük elvárható alapossággal mérték fel a túra útvonalát, valamint a méhcsaládok tulajdonosai is betartottak minden előírást a telepítéssel kapcsolatban, büntetőjogi felelősség senkit nem terhel a méhtámadás miatt. Fentiek alapján a sárbogárdi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést - áll a közleményben.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite