2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeRendőrségi felhívás!

Vigyázzanak értékeikre !

A Pásztói Rendőrkapitányságon tett bejelentést 2013. március 13 -án 12 óra 40 perckor egy 64 éves hölgy, mert a délelőtti órákban a pásztói piacon vásárolt, amikor a vállára akasztott, de nem teljesen zárt táskájából ismeretlen személy eltulajdonította pénztárcáját a benne lévő 28.000 Ft készpénzzel.

Rendőr autó002

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy vigyázzanak értékeikre. A zsebtolvajok keresik a forgalmas helyeket - buszmegállókat, vásárcsarnokokat, bevásárló központokat -, ahol elvegyülve a tömegben megfosztják a gyanútlanul nézelődőket pénztárcáiktól, értékeiktől.

Kérjük fogadják meg tanácsainkat annak érdekében, hogy ne váljanak zsebtolvajok áldozatává.

Pénztárcájukat minden esetben jól zárt táskájuk belső zsebébe tegyék, soha ne hagyják ruházatuk külső zsebében, vagy bevásárló kosaruk tetején, jól látható helyen. Fizetésnél ne viselkedjenek kihívóan. Ha nagyobb összeg van pénztárcájukban, azt fizetésnél ne tegyék láthatóvá.

Ha nagy tömeg van az üzletben, vagy a piacon, minden esetben fokozottan figyeljenek értékeire. Ha gyanúsan viselkedő személyre lesznek figyelmesek, a ruházatát, ismertető jegyeit jegyezzék meg. Egy elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető felkutatásában segíthetnek ezzel a fontos információval.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnának, azonnal értesítsék a rendőrséget, tegyék meg bejelentésüket. Lehetőség szerint érdeklődjenek környezetükben, látott-e valaki valami érdemlegeset a cselekménnyel kapcsolatosban.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite